Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norska pikarna mot svenska landslaget

Joshua KingFoto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY
Andreas GranqvistFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Sverige hamnade i underläge - men kvitterade till 1-1 och räddade en poäng mot Norge. 

Oförtjänt, menar Joshua King. 

- Kommer svenskarna och säger att de var bättre än oss i dag så har de rökt på, säger han. 

- Det är nästan bara han (King) de anfaller med, resten försvarar, svarar Kristoffer Olsson.  

Matchen mellan Sverige och Norge på Ullevål slutade 3-3 efter en riktig sluggerfest. Trots det var Sverige till hemmamatchen på Friends favoriter och många förväntade sig att Sverige skulle äga den här matchen. 

Så blev det inte. 

Norge var klart piggare under de första 45 minuterna, styrde spelet och vaskade fram en hel del farliga chanser. De fick dessutom hål på Sverige i slutet på den första halvleken efter en miss från Andreas Granqvist. 

Norska attacken på Sverige

Sverige kvitterade i andra genom Emil Forsberg, men fler mål än så blev det inte. Det förtjänade inte heller enligt Norges stjärnanfallare Joshua King. 

- Vi förtjänade att vinna till 110 procent. Vi håller på och slarvar på slutet där. Vi släpper in ett mål och plötsligt ska vi hålla på att dribbla och så på slutet när vi kan ha tre kontringar mot deras trögaste mittback. Men vi tappar bollen i stället. Därför är jag irriterad just nu, säger han till TV2.

Efter matchen fick han utveckla det för SportExpressen:

– Vi är bättre än Sverige, igen. De får ett mål, efter det försöker vi komma i gång igen men vi gör en bättre match. Vi förtjänar att vinna till hundraprocent i dag. Kommer svenskarna och säger att de var bättre än oss i dag så har de rökt på. De var bättre än oss 5-10 minuter.

Att Sverige inte fick med sig mer berodde på avsaknad på mod menar den förre AIK-spelaren Bernt Hulsker.

- Sverige var lite fega och verkade överraskade att Norge var så bra, säger han till VG.

Kristoffer Olsson delar inte den synen. 

- Nej, det tycker jag inte. Sen är det klart vi vill få mer tryck och skapa fler chanser men de är vassa på kontringar och det hade vi respekt för. Det är vi som har matchen i andra halvlek och vi som går för det. De spelar mycket långt, säger han. 

- Matchbilden passar perfekt för dem efter deras mål. De kan ligga lågt och kontra. Det är en dag då vi inte kommer upp i nivå. Det är nästan bara han (King) de anfaller med, resten försvarar.

Ödegaard om matchen: ”Styr och kontrollerar”

Även Stefan Johansen menade att Norge var klassen bättre: 

– Vi hade bra kontroll på Sverige. De gör mål på en chans, det är surt att vi inte tar tre poäng. Joshua King var enorm i dag, han spelade mot en Premier League-back och en oxe (Granqvist) där bak. Han vann duellerna, det visar hans klass. Han har rätt att vara frustrerad, vi kunde ha utnyttjat hans dueller med Granqvist på ett bättre sätt, säger han. 

Martin Ödegaard var lite mer balanserad i sin analys. 

- Jag håller med Joshua, vi förtjänade verkligen tre poäng. Vi gör en bra match och de har ett skott. Sverige skapar inget av värde och vi var farliga på kontringarna. Det hade varit rättvist om vi tog tre poäng. Vi gör en bra bortamatch och styr och kontrollerar dem dit vi vill. Dessutom gör vi ett viktigt mål vid helt rätt tillfälle. De har inte så många chanser utöver sitt mål heller. Det är surt att vi inte vinner, säger han och fortsätter: 

– Ja, vi har ett tufft läge i gruppen. Vi har gett bort fyra poäng på hemmaplan mot Rumänien och Sverige. Dessutom vann vi inte här heller. Det är tufft, men allt är fortfarande möjligt. Både Sverige och Rumänien har tuffa matcher kvar.