Foto: Marcus Ericsson
 Foto: Marcus Ericsson

Norrköpingsbacken ska stoppa Sverige

Publicerad
Uppdaterad
Moldavien räknar bort seger mot Sverige.
Men Norrköpings försvarare Petru Racu tror att svenska landslagets skadeproblem kan göra att Moldavien får med sig oavgjort.
- Det är en svaghet att Sverige har fått så många skador nu på slutet, säger han.
Sverige är storfavoriter mot Moldavien på tisdag - allt annat än en seger mot Moldavien är en jätteskräll.
IFK Norrköpings försvarare Petru Racu är en av spelarna som ska försöka stoppa Zlatan Ibrahimovic och de andra svenska stjärnorna på Råsunda.
- Vi har bra koll på Sverige. Vi har snackat mycket om hur de spelar och även sett flera dvd:er på deras matcher. För oss blir det också en bra chans att visa att vi är bra, säger han.
Tror ni att ni kan vinna?
- Nej, vi är inte så naiva att vi går för seger mot Sverige. Vi kommer inte till Råsunda för att spela fin fotboll. Spelar vi kompakt och disciplinerat i försvaret har vi en chans till ett bra resultat, oavgjort om vi har turen med oss.

"Har ingen riktig taktik"

Hur ska ni stoppa Zlatan Ibrahimovic?
- Ja, om man visste det? Det undrar väl de flesta försvarare i Europa. Vi har ingen riktig taktik för bara Zlatan. Sverige har många bra spelare runt omkring honom också.
Vad ser du för svagheter hos det svenska laget?
- De är ett mycket bättre lag än oss, men deras skador och avstängningar gör att vi har en bättre chans. Samtidigt så har de kvalitet på nästan varenda position.
Hur ska det bli att spela på Råsunda?
- Självklart ska det bli inspirerande att spela inför en stor publik och att möta Sverige är alltid speciellt för mig.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag