Nilla Fischer är en av landslagets mest rutinerade spelare, trots det lider hon av svår nervositet. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNNilla Fischer är en av landslagets mest rutinerade spelare, trots det lider hon av svår nervositet. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Nilla Fischer är en av landslagets mest rutinerade spelare, trots det lider hon av svår nervositet.  Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅNFoto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
 Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Nilla Fischer: "Det är ett rent helvete"

Publicerad

ARNHEM. Hon är en av landslagets mest rutinerade spelare. 

Men det spelar ingen roll. 

Nilla Fischer, 32, har stora problem med sin nervositet.

– Det är ett helvete, säger backstjärnan. 

När Sverige på måndag kväll möter Tyskland i EM-premiären ställs mittbacken Nilla Fischer, till vardags hemmahörandes i Wolfsburg, mot flera av sina lagkamrater.

Men några direkta psykningar har det inte varit inför det laddade mötet med ärkerivalen.

Inte hittills åtminstone. 

– Än så länge har det varit lugnt, vi har bara kollat läget med varandra. Jag skriver att allt är jättebra, att jag känner mig i superform och att träningarna har sett skitbra ut. Man måste ju överdriva lite för att skrämma upp dem, haha. 

– De riktiga psykningarna får komma sen, när vi slagit dem och är tillbaka hemma i Wolfsburg. 

"Tyvärr blir det inte bättre"

Men trots att Nilla Fischer är en av de mest rutinerade spelarna i landslaget, 160 landskamper, har hon stora problem med nervositet inför matcher. 

– Det är samma som alltid, tyvärr blir det inte bättre ju äldre jag blir. Än så länge är det lugnt men innan jag får komma ut och värma upp på matchdagen är det ett rent helvete. 

– Jag vet att jag är så här nervös och tyvärr har jag inte hittat ett sätt att hantera det på. Som tur är går det över så fort matchen drar i gång. 

"Vet vi har chansen"

Tio raka förluster, kan ni bryta mardrömssviten mot Tyskland?

– Ja, men då måste vi prestera på topp och få stopp på deras tunga spelare, se till att det inte får komma till anfall gång på gång. Det krävs att vi spelar väldigt bra defensivt om det ska gå. 

Men vad talar för att ni ska lyckas den här gången?

– Ju fler vinster de har desto närmare kommer de en förlust, och vi har varit extremt nära ett par gånger nu. Därför är det dags nu. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag