Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”För varje år har jag tyckt att det varit mindre bra”

Janne Andersson på presskonferensenFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Lindelöf med Guldbollen 2018.Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Janne Andersson kan hoppa av Guldbollen-juryn till nästa år.

Så blir det åtminstone om förbundskaptenen själv får bestämma.

– Som tränare har jag väldigt svårt att värdera spelarna på det sättet. Att någon ska få pris och inte någon annan, säger Andersson.

Janne Andersson berättade tidigare i år för fotbollspodcasten Tutto Balutto att han gärna hade sluppit sitta i juryn som delar ut Guldbollen.

Under måndagens presskonferens på landslagslägret på Cypern avslöjade förbundskaptenen att han inte lär vara med och bestämma vem som ska få priset som Sveriges bäste manlige fotbollsspelare nästa år.

– När jag fick förbundskaptensjobbet ingick det att vara med i juryn. För varje år har jag tyckt att det varit mindre och mindre bra och då har jag väckt frågan internt. Nästa år kommer jag nog inte vara med, säger Andersson.

Förbundskaptenen säger att han som tränare för ett helt lag har svårt att lyfta ut enskilda individer.

– Jag förstår att man ska hylla individuella prestationer men som tränare har jag väldigt svårt att värdera spelarna på det sättet. Att någon ska få pris och inte någon annan.

”Kom på det för sent”

Janne Andersson berättar att han börjat prata om att få slippa sitta i juryn nästa gång.

– Jag har inlett en diskussion eftersom jag själv inte riktigt är bekväm med det och jag har mötts av stor förståelse från de jag pratat med hittills.

I år har han däremot röstat.

– Nu kom jag på det för sent, så jag får skylla mig själv. Det var någon av er som frågade förra samlingen och jag kom på att ”just det, snart är det dags för juryn”. Vi får se hur det blir nästa år men i år har jag röstat.

Janne Andersson om Fotbollsgalan

Höll presskonferens på Cypern