Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Någonting jag tar på absolut största allvar”

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

I kväll gör Victor Lindelöf sin första match som Sveriges nya lagkapten. 

– Det här är någonting jag tar på absolut största allvar, säger han om det nya ansvaret.

Samtidigt hyllas han av lagkamraterna.

Victor Lindelöf är landslagets nya kapten efter flera år med Andreas Granqvist som axlat det ansvaret. Mot Spanien på torsdagskvällen gör han sin första match med bindeln på armen.

– Det är alltid en stor ära att få gå ut och representera Sverige, men att få göra det som lagkapten kommer bli extra speciellt, säger han dagen innan matchen. 

Han berättar om telefonsamtalet från Janne Andersson, och hur han reagerade när han fick frågan. 

– Vi pratade lite och han gick igenom vad han förväntar sig av mig som kapten. Det här är någonting jag tar på absolut största allvar, och jag ska göra mitt bästa för grabbarna och Janne. 

– Det känns väldigt roligt, jag är oerhört tacksam för förtroendet som Janne har gett mig. Det fanns ingenting i mig som inte ville ta det här ansvaret. 

Hur kommer din roll förändras från tidigare? 

– Min roll kommer ungefär vara som innan, men jag måste ta ännu mer ansvar och kommer ha mer snack med Janne, prata med gruppen och se om de vill ha någonting sagt som jag ska föra vidare till Janne. 

– Jag har varit med ett tag nu och vet vad som krävs, jag tror att jag är helt okej på att snacka med grabbarna och få upp ett bra tempo på träningarna.

Ekdal: ”Det är ett tomrum”

Valet av Lindelöf som ny kapten hyllas av lagkamraterna. 

– Vigge som kapten passar perfekt i rollen, när han pratar så lyssnar man, säger Emil Forsberg som är en av två vicekaptener.

Albin Ekdal håller med, och lägger till: 

– Vi har tappat många rutinerade spelare som tog mycket plats både på planen och i omklädningsrummet. Det är ett tomrum som vi andra spelare måste försöka fylla nu. Vi tappade många som var stommen lite, och det gäller att vi som är ”andre-stommen” tar plats nu. 

Sverige spelar VM-kvalmatch mot Spanien klockan 20.45 i kväll på Friends arena. 

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset