Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”En fantastisk vecka, känner ett stort stöd”

Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL
Foto: IMAGO/IBL
Foto: MASSIMO PINCA / REUTERS BILDBYRÅN

Dejan Kulusevski ha gjort sina första träningar med Juventus.

Nu berättar han om starten i klubben och mötet med Cristiano Ronaldo.

– Vi har bara presenterat oss för varandra men vi har inte lagt märke till att vi ska mötas nu, säger Dejan Kulusevski på landslagets presskonferens under onsdagen. 

Sveriges 20-årige anfallare Dejan Kuluseviski har en succésäsong i Serie A bakom sig. Svensken stod för tio ligamål för Parma och utsågs till ligans bästa unga spelare. 

Dessutom har han tagit en plats i Janne Anderssons landslagstrupp och fick göra debut i EM-kvalmatchen mot Färöarna i november. 

I januari belönades landslagsanfallaren med ett kontrakt med giganten Juventus. Klubben betalade 365 miljoner kronor för att lösa svensken men eventuella bonusar kan göra övergången värd närmre 500 miljoner kronor. 

Sedan en vecka tillbaka tränar också Kulusevski med sin nya klubb och laddar upp inför den kommande säsongen. Kulusevski berättar om första veckan under sin nya tränare Andrea Pirlo. 

– Jag har haft jättebra kontakt med Pirlo och det har varit en fantastisk vecka. Jag känner stort stöd. Vi har pratat om var jag ska vara på planen och så, säger Kulusevski.

Vidare berättar han om en vecka med mycket nya intryck.

– Du går från Parma till Juventus. Det finns 15 fotbollsplaner där. I slutändan är det bara fotboll men det är mycket nytt. Du ska in och leverera från första dagen så du har mycket ögon på dig. 

Berättar om mötet med Ronaldo

SportExpressen har tidigare skrivit om att svensken uppges få en viktig roll i Pirlos lagbygge. Kulusevski sägs vara tänkt att bilda anfallstrio med världsstjärnorna Cristiano Ronaldo och Paulo Dybala när Serie A startar om lite mer än två veckor.  

För tillfället är Kulusevski i Stockholm och laddar upp inför Nations League-matcherna mot Frankrike på lördag och mot den nya klubbkamraten Cristiano Ronaldos Portugal på tisdag. 

– Vi har bara presenterat oss för varandra men vi har inte lagt märke till att vi ska mötas nu, säger Dejan Kulusevski. 

Tycker till om landslagsvalet 

Kulusevski fick även frågor om hur det är att som spelare med utländska föräldrar att behöva välja landslag. Tidigare i somras valde Malmö FF:s mittbackstalang Anel Ahmedhodzic bort det svenska landslaget till förmån för det bosniska. Kulusevski har själv stått inför samma val då han hade möjligheten att spela för Nordmakedonien. 

– För mig var det enkelt. Jag ville spela för Sverige. Jag vet inte varför han (Ahmedhodzic) valde Bosnien men om det kändes rätt för honom så var det rätt för honom. Det kan kännas svårt att välja bort sitt ursprung. 

– Om man är tillräckligt bra ska man få chansen. I mitt fall kände jag att A-landslaget hade koll på mig. Så när tiden var inne blev det bra, säger Kulusevski.

Hör Kulusevski berätta om mötet med Ronaldo.