Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Modric: ”Vi behöver inte snacka om det”

Foto: SALVATORE DI NOLFI / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: WWW.IMAGEPHOTOAGENCY.IT VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/GRIBAUDI/IMAGEPHOTO WWW.IMAGO-IMAGES.
Foto: PAVEL GOLOVKIN / AP TT NYHETSBYRÅN

ZAGREB. Frågan är evig i svensk fotboll.

Är landslaget bättre eller sämre utan Zlatan Ibrahimovic?

Kroatiens förbundskapten Zlatko Dalic menar att svaret är både och – samtidigt som han lyfter fram två stora hot.

– Sverige har förlorat kvalitéer efter att Zlatan slutat men har också blivit kompaktare, säger Dalic.

Kroatien har precis som Sverige inlett med två raka förluster i Nations League-gruppspelet, 1-4 mot Portugal och 2-4 mot Frankrike. Mötet mellan laget kan mycket väl avgöra vem som hamnar på jumboplats och åker ut A-divisionen.

Kroatiens förbundskapten Zlatko Dalic som ledde nationen till VM-silver för två år tror att mötet med Blågult blir svårt.

– Sverige är ett starkt och duktigt lag med många offensiva spelare som Emil Forsberg och Marcus Berg. De är mycket farliga. Sverige spelar kompakt med sitt 4-4-2-system så vi behöver spela på en hög nivå, säger Dalic.

Men den mest kände svensken bland det kroatiska folket är inte Forsberg eller Berg. Zlatan Ibrahimovic har en kroatisk mamma och stor respekt hos förbundskaptenen Zlatko Dalic. Samtidigt menar han att Sverige utvecklat nya nivåer i sitt spel efter storstjärnans avsked.

– Sverige har förlorat kvalitéer efter att Zlatan slutat men man har också blivit kompaktare. Det är ett starkt lag med många anfall via Berg som är duktig på att hålla i bollen. Vi får inte slappna av. 

Luka Modrics hyllning: ”Tidernas bästa i Sverige”

Real Madrids världsstjärna Luka Modric, som 2018 utsågs till världens bästa fotbollsspelare, stämmer in i hyllningen av Ibrahimovic.

– Zlatan är tidernas bästa spelare i Sverige. Vi behöver inte ens snacka om hans betydelse för laget. Sverige är ett kompakt lag, fysiskt starka och framför allt ger man aldrig upp. Det är fortfarande ett mycket starkt landslag utan Zlatan. Vi måste göra vårt yttersta och spela på topp.

Kroatien och Sverige möts i Zagreb 18.00 på söndagskvällen.

Visas ut direkt efter fula kapningen: ”Tvekar inte en sekund”

Rött kort efter en kvarts spel mellan Assyriska och Motala