Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Misstänkt skandal kan ge Danmark EM-plats

Foto: Michael Campanella
Foto: Joel Marklund

Danmark kan få en plats i fotbolls-EM – trots fadäsen mot Sverige.

Det förekommer nämligen misstankar om att kvalmatchen Armenien och Albanien i oktober var uppgjord.

"Förekommer det felaktigheter kommer en undersökning att äga rum", skriver Uefas pressavdelning till Ekstrabladet. 

Det är det armeniska fotbollförbundets ordförande Ruben Hayrapetyan som har vädrat misstanken om att mötet den 11 oktober inte gick schysst till.

Matchen slutade med en 0-3-förlust för armenierna.

– När det gäller matchen mot Albanien så är jag säker på att det fanns fusk inblandat i matchen. Även om vi hade haft världens bäste tränare på bänken så hade resultatet sett likadant ut, säger Hayrapetyan enligt sajten Armenia Now. 

Uppgifterna beskrivs som "en sann bomb" av Ekstrabladet. Albanien kom nämligen tvåa i Danmarks kvalgrupp, endast en poäng före danskarna.

"Det kan betyda att vägen till EM fortfarande är öppen", skriver tidningen, som uppenbarligen när en önskan om att Albanien ska bli diskvalificerade i efterhand.

Ska titta närmare

Uefa har antytt för Ekstrabladet att de ska titta närmre på saken.

"Uefa gör en utvärdering av alla matcher i Uefas regi samt i de två högsta divisionerna i våra 54 medlemsländer och förekommer det felaktigheter kommer en undersökning att äga rum", skriver Uefas pressavdelning i ett mejl till Ekstrabladet.

Det danska fotbollsförbundet har ingen insyn i processen.

– Vi har hört rykten om det här tidigare, men vi har inte sett dokumentation på att det har skett olagligheter. Vi har inte blivit kontaktade i saken och kan inte baserat på de nya upplysningarna se om en läggmatch verkligen har ägt rum, säger DBU:s kommunikationschef Jakob Höyer.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Ligafotbollen är tillbaka. Sätter du alla 13 rätt?
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Stryktipset