Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Missen på galan – TV4:s förklaring

Kim Källström, Hanna Marklund och Lasse Granqvist.
Zlatan Ibrahimovic vann årets anfallare.
Foto: TV4

Fina priser delas ut på kvällens digitala fotbollsgala.

Då råkade TV4 avslöja flera priser direkt när galan startade – bland annat att Zlatan Ibrahimovic blev årets anfallare.

– Det var den mänskliga faktorn, säger TV4:s sportchef Erik Westberg.

Under tisdagskvällen hålls Fotbollsgalan i digital form i TV4 genom programmet ”Fotbollsåret 2020” och kanalen började med att sända första halvan av programmet på webben.

Då blev det en teknisk miss som gjorde att tittarna kunde spola i det förinspelade programmet och få reda på flera priser direkt. Bland annat att Zlatan Ibrahimovic fick priset som årets anfallare på herrsidan.

– Det är gjort i två delar och eftersom situationen är som den är i världen med den här pandemin var vi tvungna att spela in programmet innan. Den delen gick ut som ett helt klipp i stället för att gå ut ”live”. Det var ett tekniskt fel helt enkelt, säger TV4:s sportchef Erik Westberg.

Teknisk miss under Fotbollsåret 2020

Westberg fortsätter:

– När man har spelat in det i förväg kan man lägga ut det så att det inte går att spola i det och att spela upp det som ett helt klipp. Det var ifyllt fel helt enkelt.

Det var den mänskliga faktorn?

– Ja, det var den mänskliga faktorn. Det var inte mer än så.

Den andra halvan av den digitala fotbollsgalan ”Fotbollsåret 2020” sänds i TV4 från klockan 20. Här listas alla vinnare från galan.