Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅNFoto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
 Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
Foto: Robert Perry / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: Robert Perry / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Robert Perry / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: Manu Fernandez / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: Manu Fernandez / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Manu Fernandez / AP TT NYHETSBYRÅN

Mikael Lustig: Neymar är den största filmaren

Publicerad

Neymar är fotbollens största filmare - i alla fall om du frågar Mikael Lustig.

De två stjärnorna har haft sina duster under karriären och Lustig tvekar inte när han får frågan vem som faller lättast i fotbollsvärlden.

– Du kan knappt ta i honom, säger Mikael Lustig.

Suarez förstärkningar i Champions League-mötet mot Paris Saint-Germain ledde till en het diskussion om fotbollens filmningar. Neymars 5-1-mål från straffpunkten föregicks av Luis Suarez fall i straffområdet. Och efter matchen var experten Lars Lagerbäck minst sagt frustrerad över domslutet.

– Jag blir så förbannad. Det är ju en ren filmning från Suarez. Varför har vi domare som står nere vid målet om de inte ser sådana saker, sa Lagerbäck i studion.

– Det är sanslöst att allt ska avgöras med en filmning. Jag känner en sådan sorg för fotbollen.

Janne Andersson svarar

Efter Lars Lagerbäck är det många fotbollsikoner som lagt sig i diskussionen och sjungit med i kritikkören.

Under presskonferensen inför Sveriges landskamp mot Vittryssland fick förbundskapten Janne Andersson frågan om situationen.

- Jag vill stå för Fair play och följa spelets regler. Man utgår från att det är inte ska fuska och det ligger vi inte i allt vi gör. Jag är ingen expert och Lasse är expert. Jag har inte sett situationen heller men bortsett från det ska vi stå för Fair Play och följa regelboken, säger Janne Andersson.

"Neymar är fotbollens värsta filmare"

När Celtic spelade mot FC Barcelona tidigare i höstas lyckades Mikael Lustig reta upp Neymar ordentligt. De två antagonisterna gick varandra på nerverna ordentligt och hamnade i en hård ordväxling sedan Lustig slängt upp en arm i nacken på Neymar i en duell. När Lustig efter dagens presskonferens får frågan vem som är fotbollens värsta filmare behöver han inte lång betänketid.

– Neymar. Han faller alltid väldigt lätt, du kan knappt ta i honom säger Mikael Lustig.

"Pontus Jansson är den största filmaren"

När Red Bull Leipzigs stjärna Emil Forsberg fick samma fråga som Lustig valde han att nominera en landslagskollega.

– Pontus Jansson är den största filmaren, säger Emil Forsberg.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag