Mikael Lustig: Neymar är den största filmaren

Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
Foto: Robert Perry / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: Manu Fernandez / AP TT NYHETSBYRÅN

Neymar är fotbollens största filmare - i alla fall om du frågar Mikael Lustig.

De två stjärnorna har haft sina duster under karriären och Lustig tvekar inte när han får frågan vem som faller lättast i fotbollsvärlden.

– Du kan knappt ta i honom, säger Mikael Lustig.

Suarez förstärkningar i Champions League-mötet mot Paris Saint-Germain ledde till en het diskussion om fotbollens filmningar. Neymars 5-1-mål från straffpunkten föregicks av Luis Suarez fall i straffområdet. Och efter matchen var experten Lars Lagerbäck minst sagt frustrerad över domslutet.

– Jag blir så förbannad. Det är ju en ren filmning från Suarez. Varför har vi domare som står nere vid målet om de inte ser sådana saker, sa Lagerbäck i studion.

– Det är sanslöst att allt ska avgöras med en filmning. Jag känner en sådan sorg för fotbollen.

Janne Andersson svarar

Efter Lars Lagerbäck är det många fotbollsikoner som lagt sig i diskussionen och sjungit med i kritikkören.

Under presskonferensen inför Sveriges landskamp mot Vittryssland fick förbundskapten Janne Andersson frågan om situationen.

- Jag vill stå för Fair play och följa spelets regler. Man utgår från att det är inte ska fuska och det ligger vi inte i allt vi gör. Jag är ingen expert och Lasse är expert. Jag har inte sett situationen heller men bortsett från det ska vi stå för Fair Play och följa regelboken, säger Janne Andersson.

"Neymar är fotbollens värsta filmare"

När Celtic spelade mot FC Barcelona tidigare i höstas lyckades Mikael Lustig reta upp Neymar ordentligt. De två antagonisterna gick varandra på nerverna ordentligt och hamnade i en hård ordväxling sedan Lustig slängt upp en arm i nacken på Neymar i en duell. När Lustig efter dagens presskonferens får frågan vem som är fotbollens värsta filmare behöver han inte lång betänketid.

– Neymar. Han faller alltid väldigt lätt, du kan knappt ta i honom säger Mikael Lustig.

"Pontus Jansson är den största filmaren"

När Red Bull Leipzigs stjärna Emil Forsberg fick samma fråga som Lustig valde han att nominera en landslagskollega.

– Pontus Jansson är den största filmaren, säger Emil Forsberg.