Foto: Lennart Månsson
 Foto: Lennart Månsson

Messi: "Svenska laget kommer att bli farligt"

Publicerad

STOCKHOLM/BARCELONA. Hysteri och show på Friends arena.

Lionel Messi gjorde minst sagt avtryck i Sverige.

Efter matchen vill han inte svara på några frågor om publikskandalen - men superstjärnan hyllar Blågult och Zlatan Ibrahimovic.

– Den här gången kunde Sverige inte göra så mycket, men de kommer helt säkert att bli farliga för vilket lag som helst i framtiden, säger Lionel Messi till SPORT-Expressen.

De sista passagerarna boardar Norwegian-planet mot Barcelona. Flighten ska avgå 06.45, men avgången dröjer. En resenär som sitter på den andra raden blir plötsligt ombedd att flytta på sitt bagage, och frågar flygvärdinnan varför han måste göra det.

– Du kommer snart förstå, svarar hon.

Det är nämligen så att en viss Lionel Messi ska resa med planet, där även SPORT-Expressen är med.

Smugglas in på flygplatsen

Messi har tillsammans med landslagskamraterna Javier Mascherano och Ever Banega, samt ytterligare två män, smugglats in på flygplatsen och genom säkerhetskontrollen i en mörk BMW, för att sedan gå ombord på planet och ta plats på första raden.

Inte många timmar tidigare har han showat på Friends arena, mött sin gamle lagkamrat Zlatan Ibrahimovic och träffat smått hysteriska fans vid hotell Sheraton. Ja, den argentinske superstjärnan blev till och med konfronterad mitt på planen av en dömd brottsling - som på något vis lyckades ta sig förbi samtliga vakter på Friends arena.

Stjärnan är nöjd med Sverige-resan - som nu har nått ett slut.

– Jag tycker vi spelade bra och vi fortsätter på den inslagna vägen som är att kvalificera oss så snabbt som möjligt för VM-slutspelet i Brasilien 2014. Det är vårt huvudmål just nu. Dessa matcher hjälper till att förstärka laget ytterligare. Jag tycker att vi utnyttjade våra kontringar på ett bra sätt och kunde avgöra matchen i den första halvleken. Sedan kontrollerade vi spelet och lät bollen gå runt, säger argentinaren till SPORT- Expressen.

Vad tyckte du om det svenska landslaget?

– Det är ett mycket bra lag, väldigt organiserade, med långa och kraftfulla spelare. De är farliga i luftspelet och med Zlatan Ibrahimovic som alltid står ut från övriga. Den här gången kunde de inte göra så mycket, men helt säkert kommer de att bli farliga för vilket lag som helst i framtiden.

Och Zlatan då?

Jodå, Messi berömmer Sveriges lagkapten.

– Zlatan spelade bara den första halvleken, men jag tycker han var bra, som alltid, säger Messi.

"Borde ha blivit mål"

Argentina vann som bekant med 3-2.

Ett slutresultat som borde varit större, menar Messi.

– Det borde ha blivit det med tanke på att vi hade många chanser, men det viktigaste är att vi vann och vi spelade bra. De gjorde ett mål på frispark i slutet, annars hade vi vunnit med två mål, men det spelar inte så stor roll.

Messi kunde själv ha blivit målskytt. I andra halvleken lobbade hon över Andreas Isaksson - men målvakten rensade med en bicycleta.

Var bollen inne?

Messi vet i alla fall vad han tycker.

– För mig var bollen inne och det tyckte också de andra, men nu är det dömt och det är inte värt att klaga över det. Men jag tror att det var mål, säger han.

Superstjärnan ser trött ut under resan. De hysteriska dagarna i Stockholm verkar ha tagit på honom, och det dröjer inte lång tid innan han somnar.

Och anmärkningsvärt många resenärer väljer att ta den främre toaletten i planet - allt för att få en skymt av Messi.

Lite senare landar planet, och på plats i Barcelona är Lionel Messi lika påpassad som alltid.

Utanför gaten får han hjälp av en polisman och ytterligare en person för att bli eskorterad ut från El Prat.

Direkt sluter folk upp och snart har ett släptåg av fans bakom sig. Och väl ute i ankomsthallen väntar minst tio tv-team på Messi.

Efter segern mot Sverige berättar han att han ser ljust på det argentinska landslagets framtid, och att kontinuitet är ett nyckelord.

Vill inte prata om skandalen

– Det är väldigt viktigt att truppen blir starkare och starkare och för det krävs att samma spelare blir kallade till landslaget. När en spelartrupp är enad, så syns det på fotbollsplanen, säger Messi.

Men några frågor om skandalen på Friends arena vill han dock inte svara på.

– Nej, nej, säger han och sätter sig i en svart bil och åker ifrån flygplatsen.

Den hektiska dagen får sedan ett slut som alla Barçafans har längtat efter.

Lionel Messi skriver på ett nytt kontrakt med klubben, som löper fram till 2018.

Lönen? 95 miljoner kronor om året - netto.

Sergio Levinsky

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag