Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Måste tänka på mig och vad som är bäst”

Victor Nilsson Lindelöf.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Robin Olsen.Foto: NURPHOTO - S / ANDREW SURMA/NURPHOTO/SIPA USA/I SIPA USA
Victor Nilsson Lindelöf.Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Robin Olsen.Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Under förra landslagssamlingen nobbade Victor Nilsson Lindelöf och Robin Olsen medierna.

Nu berättar de om varför de är tillbaka.

– Folk gör en större grej av det här än vad det är, säger Nilsson Lindelöf.

Däremot vägrade spelarna svarade på några frågor om sina klubblag.

Rubrikerna har varit många kring Victor Nilsson Lindelöf och Robin Olsen de senaste veckorna.

Olsen höll återigen nollan för sitt Roma i helgen, samtidigt som Lindelöf spelar regelbundet i Manchester United som visserligen går trögare för tillfället.

Duon väckte också uppmärksamhet under den senaste landslagssamlingen i början av september, då båda valde att nobba medierna.

Kritiserades av Edman

Bland annat fick de hård kritik av förre landslagsspelaren Erik Edman i podcasten ”Ljugarbänken”.

– Att inte ställa upp för media och sådant är ju bara rent jävla trams. Är de med så får de köra hela vägen, annars kan de lika gärna stanna hemma, sa Edman i podcasten.

Under måndagen gjorde duon emellertid comeback, när de båda mötte pressen tillsammans med Janne Andersson.

– Under VM gjorde jag lite mindre media för att fokusera på fotobllen. Vad min agent har sagt om det har jag inte läst. Det är så här jag fungerar, det fungerar bra för mig som jag redan sagt att folk gör en större grej av det här än vad det är, säger Nilsson Lindelöf.

Robin Olsen om mediebojkotten

Robin Olsen:

– Det handlade mer om att jag bytte klubb i somaras. Under den första landslagssamlingen efter det så visste jag såklart att de flesta frågorna skulle handla om klubben i det läget. När jag kom till landslaget så ville jag fokusera på det till 120 procent. Därför valde jag att fokusera på matcherna fullt ut, säger han.

På frågan om det är deras eget val eller landslagets val svarar Nilsson Lindelöf:

– Jag gjorde ganska mycket media innan VM men inte under VM då jag ville fokusera på matcherna. Då skrev folk si och så, men jag måste fortfarande tänka på mig själv och vad som är bäst för mig. Och då gjorde jag media till slut, säger han.

Däremot vägrade spelarna att svara på några frågor om sina klubblag. Nilsson Lindelöf ville inte heller kommentera uppgifterna om att Andreas Granqvist kan vara på väg till Manchester United – ett intresse som Granqvist själv bekräftat finns. 

– Allt jag kan säga är att han är fantastisk person, säger Nilsson Lindelöf.

Även förbundskaptenen Janne Andersson berättade, i ett större resonemang, om varför Olsen och Nilsson Lindelöf var tillbaka.

– Det är inte min idé att vi ska prata med media även om jag utifrån min roll tycker det är bra vi har en öppenhet. Det är förbundet som har det som en policy. I landslagsledningen är en av ledstjärnorna att vi ska ha öppenhet mot media. Där kan man säga att alla sportsliga ledstjärnor är mina, övriga är landslagschefens som hanterar de frågorna. Så egentligen är det ingen fråga för mig. Inte mer än att vi utvärderar allt vi gör, säger Janne Andersson och fortsätter:

– Vi väljer ibland att anpassa oss efter individuella önskemål. Och i många olika fall måste man vara flexibla. Vi måste ha en anpassning och flexibilitet. Eftersom det har varit ett stort tryck på Robin och Victor så väljer vi att redan nu städa av den frågan. De är tillgänglia till media. Vi kanske gör likadant eller inte nästa gång.