Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKSFoto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
 Foto: NILS PETTER NILSSON/OMBRELLO / OMBRELLO NETWORKS
Foto: ENNIO LEANZA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNFoto: ENNIO LEANZA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ENNIO LEANZA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

"Massvis med frågor – mejlboxen är knökfull"

Publicerad

De svenska fansen letar febrilt efter information om biljettförsäljning till sommarens VM.

Men förbundet har än så länge inga svar att ge.

– Än så länge har vi ingen som helst information, säger fotbollförbundets biljettansvarige Lena Danielsen.

Sverige är klart för VM i Ryssland 2018 efter två bragdförklarade matcher mot Italien.

Blågult besegrade Italien totalt med 1-0 över de båda playoffmötena, och glädjen var total i Milano efter måndagens avgörande.

När det stod klart att det svenska landslaget kommer att spela delar av sommaren i Ryssland  väcktes förstås tanken hos flera supportrar att köpa biljetter till mästerskapet.

Nästa försäljningsperiod hos Fifa startar den 16 november, men vad det gäller de biljettkvoter som tilldelas de deltagande nationerna finns än så länge ingen information.

– Vi kommer att kallas till en ticketing workshop som vi ska ha med Fifa under de kommande veckorna, säger Lena Danielsen, biljettansvarig på svenska fotbollförbundet.

– Det finns alltid en kvot för de deltagande ländernas supportrar, men hur stora de är och hur de kommer säljas vet vi ingenting om ännu.

 

LÄS ÄVEN: VM i Ryssland – allt du behöver veta

 

Stort intresse i Sverige för VM-biljetter 

Danielsen vittnar om att intresset för VM-biljetter från de svenska supportrarna märkts av tydligt efter måndagens match.

– Det kommer massvis med frågor, mejlboxen är knökfull, säger Danielsen.

Ytterligare en faktor finns att ta i beaktande för supportar som vill följa matcher på plats i Ryssland i sommar – det krävs visum för att komma in i landet. Danielsen menar att förbundet kommer försöka erbjuda fansen hjälp i den frågan.

– Vi kanske har någon som hjälper oss med visumansökningar. Vissa länder gör det visumfritt under mästerskap, vi vet inte hur det kommer bli ännu, säger hon.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag