Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Markoolios kupp – vid Portugals spelarhotell

När de anlände till spelarhotellet i söndags möttes de av en blåsorkester.

På morgonen inför matchen försökte sedan Markoolio väcka de portugisiska stjärnorna - med en ny version av "In med bollen i mål".

– Vi har nog skapat lite frustration och förvirring hos portugiserna, säger Markoolio i Expressens livesändning.

Det höga ljudet från en orkester irriterade svenska tv-tittarna under fredagens playoff-möte. Sedan ankomsten till Sverige har Portugals landslag nu fått sin beskärda del av udda musikupplevelser.

När spelarna kom till sitt spelarhotell hade SPORT-Expressen anlitat en orkester som välkomnade stjärnorna med "Här kommer Pippi Långstrump".

På matchdagen bjöd sedan Rix Morronzoo och Markoolio portugiserna på en udda väckning.

– Portugal hade en skum orkester som stod och störde hela tiden i fredags. Så jag tänkte okej, då betalar jag tillbaka med samma mynt tänkte vi, säger Markoolio i Expressens livesändning från hotellet.

Klockan kvart över sju

Med högtalare uppställda mittemot Sheraton nära Centralen i Stockholm, där portugiserna bor, drog han i gång en ny variant av klassiska "In med bollen i mål" – klockan 07.15 på morgonen.

– Det var en del lampor som tändes i fönstren och en del gardiner som det viftades i, säger Markoolio och förklarar sedan tanken med "Operation Waky Waky".

– Vi hoppas att en del portugiser ska vara trötta i kväll, helst backlinjen när Zlatan snurrar runt dem.

"Tillsammans är vi starka"

Förutom att han fick en del människor att titta ut genom fönstret var Markoolio även rädd för att han dragit igång larmet. Artisten erkänner samtidigt att han var nervös inför framträdandet.

– Jag är glad att det är över. Jag var lite nojig för att det skulle dyka upp säkerhetsvakter med pistoler och sådant. Kanske inte att de skulle skjuta mig, men att de skulle arrestera mig.

Var du rädd att Ronaldo skulle komma utrusandes?

– Ja, i kallingar. I stringkallingar, skrikandes "Why, why!? I have to sleep"...

Markoolio hade även uppmärksammat SPORT-Expressens orkesterkupp i söndags – och hoppas att det tillsammans med dagens morgonsång ska ge utdelning i kväll.

– Tillsammans är vi starka. Så då har vi nog skapat lite frustration och förvirring hos portugiserna, säger han.

– Jag håller tummarna och hoppas att Sverige vinner så klart.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!