Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Landslagets besked efter Hurtigs skada

Lina Hurtig blev sittande på plan...
Foto: SVT
...och tvingades byta
Foto: SVT

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Sverige ledde med 4-0 mot Lettland. 

Då drabbades man av en tung smäll då mittfältaren Lina Hurtig tvingades lämna planen skadad. 

Det var i den 30:e minuten i ledning 4-0 som Lina Hurtig satte sig ned på mittplan. Medicinsk personal kallades in men mittfältaren kunde inte spela vidare utan lämnade planen med ett lindat lår. Sverige tvingades till ett tidigt byte och Hurtig ersattes av Kopparberg/Göteborgs Julia Roddar. Hurtigs skada är oroväckande inför den kommande viktiga matchen mot Island på tisdag.

– Lina fick en känning. Vi har ingen tydlig diagnos. Vi undersöker henne morgon och testar, sen får vi se, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi efter matchen.

Hurtigs mål bäddade för storseger

Hurtig hade tidigare gett Sverige en drömstart när hon nickade in 1-0 redan efter 50 sekunder och efter 13 minuter stod det 3-0 till Sverige som visade upp hög kvalitet på anfallsspelet.   

Magdalena Eriksson skarvade in 4-0 på hörna efter en knapp halvtimme och precis innan paus gjorde Pauline Hammarlund 5-0. Hammarlund skulle sedan bli tvåmålskytt knappt tio minuter in i den andra halvleken. 

Filippa Curmark kom in med en halvtimme kvar och gjorde därmed sin landslagsdebut. Med fyra minuter kvar av matchen gjorde hon också sitt första mål i Blågult då hon fastställde slutresultatet som skrevs 7-0 till Sverige.