Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Man ska inte skylla för mycket på det”

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

OSLO. Skador, avstängningar och ett nytt spelsystem.

Men Alexander Isak tycker inte att man kan skylla för mycket på det när Sverige förlorar tre av fyra matcher den här samlingen.

– De som är på planen är de som ska gå ut och försöka vinna matcherna, säger han.

Alexander Isak har inte gjort mål på sju raka landskamper, och Sverige lämnar Nations League-samlingen i juni med tre förluster på fyra matcher.

– Det är jättefrustrerande, självklart. VI brukar inte förlora så många matcher i rad, så det är absolut inte skönt, säger Isak efter förlusten mot Norge i Oslo.

– Det är en del som inte stämmer i vårt spel. Både i anfall och försvar. Stundtals gör vi det bra, men det är lite för sällan.

Han menar att hans egen måltorka inte sitter jättemycket i huvudet, utan att problemet är att han behöver komma till fler lägen.

– Det är klart att jag vill komma till fler lägen än vad jag har gjort i de här matcherna. Jag känner där att jag kan göra det bättre, försöka få det att stämma med lagkamraterna. Det viktigaste för en anfallare är att först och främst komma till målchanser, sen kan man prata om att de ska gå in.

”Man ska inte skylla på det”

En förklaring till de svaga resultaten de senaste matcherna är att Janne Andersson har valt att landslaget ska lägga om sitt spelsystem, och saker och ting har inte klaffat. Det är dock ingenting som Isak vill skylla på.

– Jag tycker inte att man ska skylla allt för mycket på det. Det är klart att det är mycket nytt och många nya spelare, men de som är på planen är de som ska gå ut och försöka vinna matcherna.

– Jag tycker absolut det är rätt att vi försöker utvecklas, men vi måste få det på plats också.

Hur oroliga är ni?

– Vi är inte så jätteoroliga, men vi får se över vad vi kan göra bättre. Vi måste komma tillbaka starkare. Nu är det slut på den här säsongen och förhoppningsvis kan folk få vila och träna upp sig. Det är många spelare som fallit bort som förhoppningsvis kommer tillbaka till hösten.


Sveriges hopp om gruppetta i Nations League dog på Ullevål
Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset