Målvaktskampen i svenska landslaget

Jennifer Falk kan efter flera år i truppen göra tävlingsdebut på torsdag för det svenska landslaget.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
FC Rosengårds Zecira Musovic tycker att konkurrenssituationen i landslaget är bra.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Både Göteborgs Jennifer Falk, 26, och FC Rosengårds Zecira Musovic, 24, har stått för starka insatser i årets damallsvenska. 

På torsdag kommer en av dem göra tävlingsdebut i landslagströjan när Sverige möter Ungern i EM-kvalet. 

– Jag vill spela, hon vill spela och vi respekterar varandra, sa Jennifer Falk efter samlingens första träning under måndagen. 

På torsdag möter ett skadedrabbat Sverige Ungern i EM-kvalet, därefter väntar Island på bortaplan den 22 september. En av spelarna som tvingats lämna återbud till landslagssamlingen är Hedvig Lindahl som opererades för en knäskada under fredagen. 

Det öppnar i stället upp för Jennifer Falk och Zecira Musovic som båda stått för starka insatser i sina klubblag under säsongen. Någon av dem kommer att göra tävlingsdebut i landslagssammanhang. Efter måndagens träning berättade förbundskapten Peter Gerhardsson att det i nuläget lutar åt en av dem, men vem ville han inte avslöja.  

– Vi är konkurrenter samtidigt som jag pratade med Falk innan och det är jäkligt skönt att vi är bra med varandra och inte hatar varandra. Då hade nog de här intervjuerna varit lite tuffare. Jag tycker inte att det här förändrar så mycket, vi vill alla vinna och jag personligen är en jäkla vinnarskalle så oavsett om det är här eller någon annanstans så vill jag vinna. Det är ingen förändring tycker jag, sa FC Rosengårds Zecira Musovic efter måndagens träning. 

Hur skulle du känna om det är du som får stå på torsdag? 

– Yes, äntligen. 

Jennifer Falk: ”Jag vill spela, hon vill spela”

Göteborgs Jennifer Falk gjorde matchdebut för A-landslaget mot Danmark i Algarve Cup i mars även om hon tillhört truppen i flera år. Nu hoppas hon få Peter Gerhardssons förtroende, men hon uppmuntrar konkurrenssituationen som finns. 

– Jag tror vi båda (hon själv och Zecira Musovic) har ganska stor förståelse för hur den andra känner. Jag vill spela, hon vill spela och vi respekterar varandra. 

Sverige möter Ungern 17 september och Island 22 september.