Gustaf Nilsson blev hjälte för Sverige. Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅNGustaf Nilsson blev hjälte för Sverige. Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
Gustaf Nilsson blev hjälte för Sverige. Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

Mål i sista sekunden – Sverige slog Danmark

Publicerad

Sverige mot Danmark i Abu Dhabi såg ut att bli mållöst.

Men med 15 sekunder kvar - avgjorde Gustaf Nilsson till 1-0.

– Jävligt skönt att vinna, säger han till C More.

Sverige avslutade januariturnén med att möta Danmark på Zayed Sports City Stadium och förbundskaptenen Janne Andersson valde att stuva om i startelvan.

Jacob Rinne, Jesper Karlström, Rasmus Lindkvist, Ken Sema och Oscar Lewicki fick bland annat chansen från start. Första halvleken blev mest händelserik.

Nick i stolpen

Sverige var närmast ett ledningsmål efter Johan Larssons nick i stolpen, men farligare än så blev det inte. Den första halvleken blev mållös.

I den andra halvleken saknades de riktigt heta målchanserna och tempot i matchen. Danskarna var mest bollförande men lyckades inte skapa några konkreta målchanser.

Men i den 93:e minuten kom avgörandet för Sverige. Jordan Larsson vände upp med bollen, sköt i ribban - och på returen stötte Gustaf Nilsson in 1-0, vilket blev slutresultatet.

"Otroligt skönt att vinna"

– Jordan driver upp bollen bra, och skjuter i ribban, och det var rätt enkelt att göra mål sen på returen. Det var viktigt att vinna idag när vi fick kryss senast. Det är jävligt skönt att vinna och en fin start på säsongen, säger Nilsson till C More.

– Vi hade en bra defensiv, och så var det skönt att peta in en boll på slutet. Det har betytt mycket och utvecklande att spela med så bra spelare. 

Ken Sema:

– Roligt att vinna, det var en bra match. Danmark var bra och hade mycket boll. Roligt att spela i landslaget. Det kändes okej i dag, det var okej.

– Nu blir det hem till Östersund, snart blir det Arsenal, sedan får vi ta allt eftersom. Jag tror att jag blir kvar i ÖFK. Jag vill göra en grym match mot Arsenal, ingen broms. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag