Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mål i sista sekunden – Sverige slog Danmark

Gustaf Nilsson blev hjälte för Sverige. Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

Sverige mot Danmark i Abu Dhabi såg ut att bli mållöst.

Men med 15 sekunder kvar - avgjorde Gustaf Nilsson till 1-0.

– Jävligt skönt att vinna, säger han till C More.

Sverige avslutade januariturnén med att möta Danmark på Zayed Sports City Stadium och förbundskaptenen Janne Andersson valde att stuva om i startelvan.

Jacob Rinne, Jesper Karlström, Rasmus Lindkvist, Ken Sema och Oscar Lewicki fick bland annat chansen från start. Första halvleken blev mest händelserik.

Nick i stolpen

Sverige var närmast ett ledningsmål efter Johan Larssons nick i stolpen, men farligare än så blev det inte. Den första halvleken blev mållös.

I den andra halvleken saknades de riktigt heta målchanserna och tempot i matchen. Danskarna var mest bollförande men lyckades inte skapa några konkreta målchanser.

Men i den 93:e minuten kom avgörandet för Sverige. Jordan Larsson vände upp med bollen, sköt i ribban - och på returen stötte Gustaf Nilsson in 1-0, vilket blev slutresultatet.

"Otroligt skönt att vinna"

– Jordan driver upp bollen bra, och skjuter i ribban, och det var rätt enkelt att göra mål sen på returen. Det var viktigt att vinna idag när vi fick kryss senast. Det är jävligt skönt att vinna och en fin start på säsongen, säger Nilsson till C More.

– Vi hade en bra defensiv, och så var det skönt att peta in en boll på slutet. Det har betytt mycket och utvecklande att spela med så bra spelare. 

Ken Sema:

– Roligt att vinna, det var en bra match. Danmark var bra och hade mycket boll. Roligt att spela i landslaget. Det kändes okej i dag, det var okej.

– Nu blir det hem till Östersund, snart blir det Arsenal, sedan får vi ta allt eftersom. Jag tror att jag blir kvar i ÖFK. Jag vill göra en grym match mot Arsenal, ingen broms. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!