Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Majstorovic skadad - borta från EM-slutspel

Foto: Marcus Ericsson

ZAGREB/STOCKHOLM. Landslagsbacken Daniel Majstorovic skadade knäet svårt på dagens träning och missar sommarens EM-slutspel.

- Det gör ont för oss själva men framför allt för Daniel, säger förbundskapten Erik Hamrén.

Enligt landslaget är såväl inre ledband som korsband skadade.

John Guidettis skadade knä dominerade eftersnacket till landslagets träning i Zagreb.

Men när förbundskapten Erik Hamrén klev upp på podiet för presskonferens släppte han bomben: Mittbacken Daniel Majstorovic skadade såväl inre ledband som korsband i ena knäet på dagens träning.

Knäskadan är så allvarlig att Majstorovic missar EM i sommar.

- Det var en minut kvar av spelet, två gånger fem minuter fritt. En situation där (Anders) Svensson i närkamp med Zlatan föll, och i samma veva skulle Daniel bryta och hade sträckt ben och Anders föll över benet på Daniel. Jag trodde inte att det var så farligt för Daniel sa inte ett ord. Men det var det, säger Erik Hamrén.

Missar han EM?

– Ja, är ledbanden skadade räknar jag med det.

"Det gör ont"

Hamrén led på presskonferensen med Majstorovic.

- En av mina tristaste träningar som jag har haft under mina år, med tanke på den här skadan. Det gör ont för oss själva men framför allt för Daniel. Han har haft nog med negativt under det här året.

- För mig är det en väldigt duktig fotbollsspelare. Han hade det tungt under hösten i några kvalmatcher, sedan gjorde han det fantastiskt i Celtic och var erbjuden nytt kontrakt, fick en skada i ansiktet men hade jobbat sig tillbaka. Därför känns det extra nu. En fantastisk person, det gör lite extra ont. Det betyder att han inte kan vara med, säger Erik Hamrén.

Förbundskaptenen skyller delvis skadan på träningsplanen i Zagreb.

- Det är mindre risk med bättre plan. Sämre plan gör att man får mindre tid med bollen, vilket gör att det kan uppstå konstigare situationer än annars, men det är spekulation. Man kan få skador även med perfekta förutsättningar.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!