Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lustig: "Zlatan större i Norge än Northug är"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

I Norge heter superstjärnan Petter Northug.

I Sverige Zlatan Ibrahimovic.

Men för Mikael Lustig, som bott i Norge, är det lätt att välja vem som är störst.

– Jag tror att Zlatan är större i Norge än vad Petter är där, säger han till SportExpressen.se.

Zlatan Ibrahimovic och Petter Northug nämns sällan i samma mening. Men en sak som är säker är att de båda är superstjärnor inom respektive idrott.

För Mikael Lustig, med flera år i norska Rosenborg bakom sig, är det inte svårt att välja vem som är störst.

– Jag tror inte att Petter är deras Zlatan. Northug bjuder kanske lite mer på intervjuer än vad Zlatan gör. Men det är svårt att jämföra. Klart att han är extremt stor men tror nästan att Zlatan är större än vad Petter är i Norge också, säger han när SportExpressen.se träffar honom under landslagets träning.

Stort i Norge

Under skidsäsongen har Petter Northug varit den kanske största i spåren. Och Lustig säger att skidåkningen är stor i Norge.

– Han (Petter) är jättestor. Han är väl den största nu. Skidsporten är den största nu. Skidsporten är mil före fotbollen.

Men Zlatan, som är en av världens bästa spelare, i världens största sport, är inte bara stor i Sverige.

– Petter är extremt stor. Gör Zlatan någonting så skrivs det om det i norska medier. Finns ingen fotbollsspelare som får lika mycket medierna. På det sättet är han extremt stor även där.