Foto: Nils Petter Nilsson
 Foto: Nils Petter Nilsson

Lustig tränar med laget - tror på spel

Publicerad
Mikael Lustig har fått klartecken från läkarna och tränar i dag med landslaget.
Högerbacken räknar fortfarande med spel på tisdag.
- Svullnaden har gått ner lite och det är två dagar till match, säger han.
Landslagets högerback Mikael Lustig dras med en svullnad på knät har inte kunnat träna med övriga truppen sedan landslagets samlades i torsdags.
I dag gör han dock sitt första fotbollspass inför matchen mot Moldavien - och räknar fortfarande med att spela på tisdag.

Hårt lindat knä

- Jag ska pröva och träna under dagen. Det kändes okej i går, men det var lite på det här långa löpningarna att det kändes lite men vi får hoppas att det känns det bättre i dag.
- Man känner att vänsterknät går väldigt högt upp och högern går lite längre ner. Men förhoppningsvis blir det bättre när man får lite adrenalin i sig också.
- Men man känner att det tar stopp lite, säger han.
Är det rimligt att tro att det funkar på tisdag?
- Ja, det tycker jag. Jag menar svullnaden har gått ner lite mer i dag och det är två dagar till match.
Fortsätter du behandlingarna med laser och smärtstillande varje dag nu?
-Ja, det gör jag och sedan har jag ett hårt lindat knä.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag