Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Lustig om videon: ”Jag sket i honom”

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Mikael Lustig.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Ett klipp som blivit viralt visar hur Mikael Lustig i egenskap av lagkapten i Celtic kommer ifrån sin maskot vid inmarschen till laget senaste Europa League-match. 

Nu kommenterar Lustig den omtalade videon. 

– Jag sket i honom, säger ytterbacken och skrattar.

Mikael Lustigs Celtic ligger i toppen av den skotska ligan och vann dessutom sin viktiga Europa League-match mot Emil Forsbergs RB Leipzig med 2-1 förra veckan. Men det som blev mest omtalat kring den matchen hade ingenting med spelet på fotbollsplanen att göra. 

Mikael Lustig skulle i egenskap av lagkapten vandra in på planen tillsammans med en maskot, men så blev inte fallet. Maskoten gick åt fel håll och Lustig valde att gå vidare åt sitt håll utan honom.

https://twitter.com/BenTheTim/status/1061241253646483456

– Jag var ganska säker på att han skulle svänga vänster med mig där, sedan ser jag att han går väl egentligen rakt fram eller snett åt höger, säger Lustig om klippet som snabbt blev en snackis. 

Han medger att han först funderade på att gå efter den unga killen och ta med honom åt rätt håll, men att han sedan valde att låta bli.

– Jag hinner tänka en snabbis ”ska jag gå och hämta honom?”, men han var redan borta så jag sket i honom, skrattar Mikael Lustig.

Lustig: "Ni får spekulera"

Efter Celtics sista ligamatch inför det pågående landslagsuppehållet flög Mikael Lustig till Stockholm. När han landat styrde han mot AIK:s guldfirande i centrala Stockholm där hans landslagskompisar Sebastian Larsson och Kristoffer Olsson som precis vunnit SM-guld befann sig. 

– Jag kom till Stockholm väldigt sent och slängde i väg ett grattis-SMS till Sebbe som sa att de var i Stockholm och bad mig komma ut och säga hej. Så jag drog dit och gratulerade Sebbe, Koffe och de som jag känner, säger Lustig om festkvällen.

Ska man börja spekulera i att du är på väg till AIK nu?

– Ni får spekulera så gott ni kan, men jag har kontrakt med Celtic och jag tror att jag spelar där även nästa år.

Har du tänkt någonting på om det blir Sundsvall, Västerås eller Stockholm när du ska vända hem?

– Som sagt, ni får spekulera.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset