Ludwig Augustinsson om speltiden i Premier League

Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT / TT NYHETSBYRÅN

Ludwig Augustinsson bytte Sevilla mot Aston Villa.

Men än så länge har han fått sparsamt med speltid.

– Jag kände att det var något jag ville göra trots hård konkurrens, säger han.

Det var i somras som Aston Villa valde att låna in den svenska landslagsförsvararen Ludwig Augustinsson, 28, från La Liga-klubben Sevilla. Svensken är lyrisk över flytten till England.

– Det är den liga som är mest hypad i hela världen. Det är mest intresse för den och jag tittade mest på Premier League när jag var liten. Jag tycker att de bästa och största lagen är där. Det går fortast och den håller högst nivå generellt, säger Augustinsson.

Enligt ytterbacken tryckte Premier League-klubben på för en affär.

– Jag valde att ta steget till Premier League, det har alltid varit ett mål och en dröm. Aston Villa låg på väldigt mycket i förhandlingarna, förklarar han.

”Öppnar för en chans”

Samtidigt var han medveten om att det skulle bli tuff konkurrens.

– Jag kände att det var något jag ville göra trots att det var hård konkurrens och att det till en början inte skulle bli så mycket speltid. Jag skulle ha fått spela i den tredje matchen men fick tyvärr en smäll.

Lucas Digne är skadad. Vad tror du om dina chanser att spela?

– Jag såg det precis efter träningen. Det är alltid tråkigt när en lagkamrat och en vän blir skadad, vi har fått några skador på andra spelare också. 

– Men det öppnar chanser för andra och för mig. Vi kommer behöva alla spelare om vi ska göra bra resultat den här säsongen, det kommer vara mycket matcher.

Hur är det att byta Sevilla mot Birmingham som stad?

– (skratt) Vädermässigt måste man vänja sig. Birmingham är lite... när solen är framme kan det regna lite efter. Det skiftar lite för mycket. Men det var värt Premier League-drömmen.

Ludwig Augustinsson.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN