Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Liverpool värvar den förre AIK-anfallaren

Emma Lundh är klar för LiverpoolFoto: Johanna Lundberg
Foto: Johanna Lundberg

Före detta AIK- och Linköpingspelaren Emma Lundh har haft ett fantastiskt år i norska Lilleström.

Nu är det klart att hon har skrivit på för Liverpool och därmed byter liga en gång till.

– De kommer att ge mig bästa möjliga förutsättningar, säger Lundh till SVT.

Anfallaren Emma Lundh, 26, var uttagen i Pia Sundhages VM-trupp i somras men fick ingen speltid. Efter sommaren bytte hon AIK mot norska Lilleström och var med och vann både ligan och cupen.

– Jag har spelat i damallsvenskan sedan jag var 16 år och aldrig varit sugen på att spela utomlands. Men då fick jag chansen i Norge och utvecklades både som fotbolsspelare och människa trots kort tid i klubben, säger Lundh till SVT.

Flyttar till England

I dag blev det klart att svenskan byter klubb igen. Liverpool har visat intresse och efter långa samtal med representanter för klubben har Emma Lundh bestämt sig.

– Jag känner att de kommer att ge mig bästa möjliga förutsättningar för att göra en riktigt bra säsong, säger hon.

Kontraktet gäller inledningsvis för ett år med möjlighet till förlängning på ytterligare ett år.

Siktar mot OS i Rio

Sverige spelar OS-kval mot just Norge i mars innan man även ska möta Schweiz och Holland i kvalet. Lundh säger att hon vet att det hon presterar i Liverpool kommer att vara avgörande för huruvida hon får en plats i Sundhages OS-trupp eller inte, om det blir spel för Sverige i Rio i sommar.

– Jag vet att de kommer ha koll på vad jag gör fram till OS. Mitt fulla fokus ligger på att hålla mig skadefri och förhoppningsvis göra min bästa säsong hittills. Presterar jag tillräckligt bra kommer jag att bli uttagen, säger Lundh.