Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bråket fortsatte i spelartunneln

Mattias Svanberg berättar om situationen i första halvlek och bråket i spelargången.
Foto: C More
Foto: C More
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
HendrikssonFoto: Expressen TV
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Mattias Svanberg fick gult kort efter duell med Färöarnas Brandur Hendriksson Olsen. 

Stor irritation uppstod i det svenska laget – och flera spelare började bråka i spelartunneln i halvtid. 

– Vi hade en konfrontation i tunneln efteråt, säger Hendriksson. 

– Han sa väl lite saker men det är inget jag bryr mig om, säger Svanberg. 

Det var en reservbetonad startelva som Sverige ställde upp med i EM-kvalets sista match mot Färöarna. Det svenska laget är som bekant redan klara för slutspel – och förbundskaptenen Janne Andersson gjorde tio ändringar jämfört med hur elvan såg ut mot Rumänien. 

Matchen på Friends arena var 29 minuter gammal när Blågult tog ledningen genom Sebastian Andersson, som nickade in ett inlägg från Marcus Danielson. 

I slutet av den första halvleken hettade det till mellan lagen. Färöarnas Brandur Hendriksson Olsen föll efter en duell med Mattias Svanberg – och det såg ut som att den svenske spelaren sänkt sin motståndare med en armbåge. 

Repriser visade dock att det hela var en kraftig förstärkning från Hendriksson, men domaren gav gult kort till Svanberg. 

”Det är en filmning”

Flera av de svenska spelarna blev irriterade efter situationen, och sökte upp både domaren och Hendriksson. Victor Nilsson Lindelöf satt på bänken, men reste sig upp och begav sig ut mot planen för att diskutera med fjärdedomaren. Ett tilltag som gjorde att även han varnades. 

– Det är ett överspel av den högre skolan av den färiska spelaren, säger experten Anders Andersson i C More.

– Det är en filmning av Hendriksson, menar kollegan Hasse Backe.

Även Janne Andersson ska ha varit upprörd. Den svenska förbundskaptenen ska enligt C More ha bråkat med den färöiska lagkaptenen Atli Gregersen i katakomberna kort efter att den första halvleken var avslutad. Även Gregersen blev varnad. 

Sverige vann matchen med 3-0. 

Brandur Hendriksson, Färöarna, hade en duell med Mattias Svanberg. De svenska spelarna sökte upp honom i halvtid.

”Han sa väl lite saker”

Efter matchen ger Hendriksson sin syn på situationen:

– Jag kunde se att han sparkade mot mig eller stod på min fot eller något. Jag gick efter honom några gånger, men det är så det är. Vi hade en konfrontation i tunneln efteråt, det är en del av fotbollen. 

Vad hände i tunneln?

– Det var några spelare som väntade på mig och sa till mig att gå någonstans. Granqvist som är en stor kille gick emellan, han vet att det är en del av spelet. 

Var det aggressivt från båda lagen?

– Några av spelarna. Men det var bara roligt. Jag gillar sammandrabbningar mellan spelarna, det betyder att de bryr sig om matchen. Det betyder att de inte underskattade oss och respekterade oss. 

Mattias Svanberg: 

– Han fastnade med benet och la sig ner. Det var ingen armbåge, det var nog foten eller benet som jag hakade i. Jag slängde bort hans ben, men inte armbågen, inte vad jag kände i alla fall.

Det var inget gult kort tycker du?

– Jag kan köpa det eftersom att jag reagerade som jag gör. Han kunde lika väl ha fått gult också.

Sa Hendriksson något till dig?

– Han sa väl lite saker men det är inget jag bryr mig om.