Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lindelöf väljer att nobba TV4

Victor Nilsson LindelöfFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Nilsson LindelöfFoto: BILDBYRÅN

TV4 sänder Sveriges EM-kvalmöten med Färöarna och Norge.

Men kanalen bojkottas av landslagets kanske störste stjärna Victor Nilsson Lindelöf.

– Vi tycker självklart att det är tråkigt att Victor Nilsson Lindelöf väljer att inte prata med oss, men vi respekterar Victors beslut, säger TV4:s sportchef Erik Westberg till Aftonbladet.

Det svenska herrlandslaget är på plats i Tórshavn på Färöarna för EM-kvalmatch under torsdagen.

Matchen, liksom den mot Norge på söndag, sänds i TV4:s kanaler.

Men tittarna kommer inte få någon intervju från landslagets kanske största stjärna Victor Nilsson Lindelöf.

Uppgifter: Lindelöf nobbar TV4 under landslagssamlingen

Mittbacken har valt att inte göra intervjuer eller svara på frågor från TV4 eller Fotbollskanalens reportrar efter en publicering i mars när Fotbollskanalen skrev att en faktor i Victor Nilsson Lindelöfs återbud till landslaget ska ha berott på att en ”lite knivig relation med förbundskaptenen Janne Andersson”, skriver Aftonbladet.

– Som vi fått det förklarat det för oss bygger beslutet (om bojkott) på tidigare publiceringar från oss om honom. Det har att göra med hela publiceringen i samband med hans återbud till landslaget i våras, säger TV4:s sportchef Erik Westberg till tidningen och fortsätter:

– Vi tycker att det är en olycklig situation, och vi beklagar om han upplevde att det var jobbigt, men fortfarande tycker vi det är viktigt att stå för den publicistiska integriteten.

Erik Westberg säger till Aftonbladet att han inte känner till om bojkotten fortsätter efter den pågående landslagssamlingen.