Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lindelöf svarar – efter uppgifterna i England

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Victor Lindelöf uppgavs i engelska medier vara utmattad inför den pågående landslagssamlingen. 

Nu svarar han själv på uppgifterna - och kommenterar samspelet med Pontus Jansson i landslaget. 

– Det var en situation som gick fel. Det är en del av spelet, säger han.

Sverige gjorde en bra andra halvlek mot Kroatien på söndagskvällen, men det räckte inte till några poäng. Ett misstag från Pontus Jansson kostade det svenska landslaget ett mål och därmed alla poäng i slutet av matchen.

Under måndagen ger Victor Lindelöf sin syn på situationen och hur han och mittbackskollegan har hanterat den efter matchen.

– Det finns inte så mycket att säga. Jag har gjort tusen misstag i min fotbollskarriär och kommer göra ett antal till, det är en del av spelet. Det var en situation som gick fel och det är bara att stötta.

– Vi har inte pratat om det någonting, det är ingen som skyller på honom utan vi förlorar och vinner som ett lag, det är nog inga problem för Ponne heller.

Hur ser du på samarbetet mellan er?

– Det känns bra, han har varit i landslaget i många år och vi känner varandra väl. Som alltid är det så att ju mer matcher man spelar ihop desto bättre kommer man in i spelet man vill spela. Självklart finns det förbättringspotential i hur vi kan läsa av situationer, men det kommer. 

”Hade ett snack med Janne innan”

Inför den pågående landslagssamlingen skrev engelska medier att Victor Lindelöf var trött och utmattad, och att Manchester United därför skulle ha en diskussion med det svenska landslaget om att han borde vila under oktobersamlingen. Någonting spelaren själv inte alls känner igen.

– Kroppen känns bra, den börjar komma i gång nu. Igår kändes benen väldigt bra, så om Janne vill att jag spelar så har jag absolut inga problem att spela. Jag har varit inställd på att spela två matcher den här samlingen, säger han.

Han berättar även att han hade ett samtal med Janne Andersson inför förra landslagssamlingen.

– Vi pratar ibland när det kommer till vissa samlingar, som förra samlingen hade jag ett snack med Janne innan och vi kom överens om att jag bara skulle spela en match. Men inför den här samlingen har det inte varit någonting. Det är inga problem för mig att spela.

 

LÄS MER: Allt du behöver veta inför Sverige - Portugal