Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Lindelöf ger besked om sin skada i ryggen

Victor Nilsson Lindelöf.Foto: JESSICA GOW / TT NYHETSBYRÅN
Lindelöf har dragits med en ryggskada.Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Victor Nilsson Lindelöf är osäker till spel i ödesmatchen mot Kroatien.

Han har fortfarande problem med ryggen.

– Vill de att jag ska spela på lördag så får vi testa och se hur det går, säger Nilsson Lindelöf.

Victor Nilsson Lindelöf har haft problem med ryggen under de senaste veckorna och vilat i flera av Manchester Uniteds matcher.

Mot Danmark saknades mittbacksstjärnan eftersom Premier League-spelare inte kom in i landet på grund av coronarestriktioner. Nu står det klart att han inte heller är säker på spel i matchen mot Kroatien – som avgör om Sverige har chans att hålla sig kvar i Nations Leagues A-grupp.

– Det har känts bra på träning och förhoppningsvis ska det inte vara några problem. Vill de att jag ska spela på lördag så får vi testa och se hur det går, säger Victor Nilsson Lindelöf under torsdagskvällen.

Victor Nilsson Lindelöf kan missa Kroatien.

Han har vilats i flera matcher United-tränaren Ole Gunnar Solskjaer och är glad att skadan inte blivit värre.

– Det gäller att försöka återhämta kroppen så bra som möjligt mellan matcherna, som tur är har jag inte åkt på någon större skada, säger Lindelöf.

Nu återstår det att se om det blir spel mot Kroatien på lördag.

– Ryggen känns okej. Jag har haft problem i några veckor och kämpat mig igenom de matcherna som har varit. Det var skönt att få några dagar ledigt nu och bara ta behandling. 

”Optimala hade varit längre semester”

Lindelöf pratar också om faktumet att han inte fick en särskilt lång semester när Premier League återupptogs igen i juni efter coronauppehållet.

– Vi har inte riktigt pratat om det så men det är en hög belastning både mentalt och fysiskt just nu, säger Nilsson Lindelöf och fortsätter:

– Det viktigaste på semester är att vila huvudet och att ladda batterierna. Det har varit en konstig säsong och det är så det är.

Nu gäller det att ”gilla läget” och hålla kroppen frisk.

– Man fick vila lite i alla fall när det var lockdown, men det optimala hade varit en längre semester. Men nu är det som det är men då får man bara gilla läget och försöka hålla kroppen frisk.