Förklaringen till Lindahls petning

Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

SENEC/STOCKHOLM. Peter Gerhardsson valde Jennifer Falk istället för förstamålvakt Hedvig Lindahl. 

Nu förklarar förbundskaptenen målvaktsvalet. 

– Jennifer utmanar Hedvig och hon gjorde det bra här i dag, säger Gerhardsson.

Den svenska målvaktsstjärnan har haft knäbekymmer efter helgens derby mellan Atlético Madrid och Real Madrid – en match som slutade med en seger (2-0) och en hållen nolla för den 38-åriga målvaktsstjärnan. 

När landslaget samlades under veckan var Hedvig Lindahls medverkan i VM-kvalpremiären mot Slovakien osäkert. Detta på grund av ett överansträngt knä. 

Gerhardsson: ”Hon hade kunnat spela”

Under fredagen mötte Sverige Slovakien på bortaplan, och när startelvorna släpptes var det Jennifer Falk som vaktade det svenska målet. Efter matchen, som slutade med en blågul seger med 1-0, förklarade förbundskapten Peter Gerhardsson målvaktssituationen och varför han valde Falk före Lindahl. 

– Det är en konkurrenssituation, och vi värderar hela tiden kvaliteter kopplat till bakgrund. Hedvig hade kunnat spela men vi valde Jennifer i det här läget, säger Gerhardsson och fortsätter: 

– Hedvig har haft lite problem tidigare i veckan, men hon hade kunnat spela. Men konkurrenssituationen har tuffat till sig både på målvaktssidan och på andra positioner. Jennifer utmanar Hedvig och hon gjorde det bra här i dag.