Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jannes svar på Zlatans utspel

Zlatans inlägg på Twitter.Foto: Twitter
Janne Andersson.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Zlatan Ibrahimovics utspel på sociala medier fick många blågula supportar att tro på en comeback i landslaget. 

Men Zlatan fanns som väntat inte med i den trupp som Janne Andersson presenterade under onsdagen och någon blågul comeback är inte aktuell. 

– Det var fyra och ett halvt år sedan han förklarade för mig att han var färdig med landslaget, säger Andersson. 

Det är en smått sensationell säsongsinledning Zlatan Ibrahimovic haft med sitt AC Milan. På bara fyra ligamatcher har han stått för sju (!) mål och lägg därtill ytterligare en fullträff på två matcher i europaspelet. 

Efter sin fullträff mot Udinese i helgen la Zlatan på måndagen upp en bild på sig själv i landslagströja med texten ”Long time no see”. Han hintar om att han ska – eller i alla fall vill – ingå i den landslagstrupp som förbundskapten Janne Andersson tar ut under onsdagseftermiddagen. 

Sebastian Larsson skrattade åt Zlatans bild på Instagram

Zlatan har sedan han tackade för sig i landslaget hintat om att han skulle vara sugen på en comeback ett par gånger, dock utan att det nånsin varit särskilt nära att bli verklighet. 

Sebastian Larsson tror att det är samma sak som gäller den här gången. 

– Klart att man noterar det som alla andra. Det har varit på tapeten förr medialt. Han har väl uttalat sig själv om det också att han tycker att det är lite roligt. Med den säsongen som han har i benen vid 39 års ålder passar det väl bra för honom att lägga ut något, säger han till Fotboll Direkt. 

Larsson tillägger att han skrattade när han såg Zlatans bild på Instagram. 

– Jag såg det också (att Mikael Lustig hade gillat bilden), så jag garvade också. Man noterar det och tänker inte så mycket på det. Helt ärligt, det har ju varit uppe på tapeten förr och man förstår att man får någon fråga.

Det talar emot en comeback för Zlatan i landslaget

Förutom att Zlatans historia talar emot en landslagscomeback så hade Milan vid lunchtid på måndagen inte fått någon förfrågan från landslaget gällande Zlatan. 

Dessutom sa landslagschef Stefan Pettersson till SportExpressen i måndags att de inte hört något alls från Zlatan. 

Milan leder efter sex spelade matcher Serie A på 16 poäng, två poäng före Sassuolo och fyra poäng före de regerande mästarna Juventus. 

På landslagets presskonferens där Janne Andersson presenterade landslagstruppen var Zlatan som väntat inte med. Och en comeback i Blågult är heller inte aktuell. 

- Det var någon som visade mig att han lagt ut någonting. Jag vet inte vad han menade, för mig går det där förbi. Jag lägger ingen energi på det, sa förbundskaptenen under onsdagen. 

Annorlunda med Cajuste

Andersson förklarade också att en Zlatancomeback i Blågult är en icke-fråga för honom. 

- Det var fyra och ett halvt år sedan som han talade om för mig att han var färdig med sin landslagskarriär. Då förklarade han att han var färdig med landslaget. Och jag har den största respekten för spelare som spelare på den nivån som spelar många matcher och sedan ska hem och prestera och att motivationen inte finns där. 

- Det har jag den största respekt för och för min del är då den frågan om landslaget avklarad. Jag kör med de spelare som vill vara med full ut. 

Han förklarade också att det var annorlunda i Jens Cajustes fall. 

- I Cajustes fall frågade jag honom och han sa att han väldigt gärna vill spela för Sverige om han blev uttagen.