Lars Lagerbäck, förbundskapten Norge. Foto: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅNLars Lagerbäck, förbundskapten Norge. Foto: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN
Lars Lagerbäck, förbundskapten Norge. Foto: Jon Olav Nesvold / BILDBYRÅN
Janne Andersson, förbundskapten Sverige. Foto: Jonas Ekströmer/Tt / TT NYHETSBYRÅNJanne Andersson, förbundskapten Sverige. Foto: Jonas Ekströmer/Tt / TT NYHETSBYRÅN
Janne Andersson, förbundskapten Sverige. Foto: Jonas Ekströmer/Tt / TT NYHETSBYRÅN
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅNFoto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
 Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Lars Lagerbäck ställs mot Sverige i juni

Publicerad

Sverige får återse Lars Lagerbäck redan i sommar.

Sverige ställs mot Norge i en vänskapsmatch den 13 juni på Ullevål i Oslo.

– Det blir ju en lite speciellt med tanke på att det är Lasse som står vid den andra bänken, säger förbundskapten Janne Andersson till förbundets hemsida.

Det var i augusti i fjol som Janne Andersson avslöjade att han hade rekryterat Lars Lagerbäck till sin landslagsstab. Lagerbäck skulle agera rådgivare åt Andersson.

Men uppdraget blev ett kortvarigt sådant. I början av februari presenterades Lagerbäck som ny förbundskapten för det norska herrlandslaget. Nästa gång han möter Andersson är det som motståndare, inte samarbetspartner.

Sverige möter Norge

Och nu är det klart när detta möte ska äga rum. Den 13 juni på Ullevål i Oslo ska Sverige möta Norge i en vänskapsmatch, bekräftar Svenska fotbollförbundet i ett pressmeddelande. Matchen spelas bara fyra dagar efter Sveriges VM-kvalmatch mot Frankrike på Friends arena.

– Det kommer att bli två spännande och högintressanta matcher i samband med vår junisamling. Jag är väldigt glad att vi lyckades sy ihop mötet med Norge som jag är övertygad om kommer att locka mycket folk till Ullevål, säger landslagschefen Lars Richt.

"Blir lite speciellt"

Janne Andersson medger att matchen kommer att bli något utöver det vanliga.

– Det blir ju en lite speciellt med tanke på att det är Lasse som står vid den andra bänken, men det blir nog en bra match som är viktig för det fortsatta och spännande VM-kvalet i höst, säger Andersson.

Janne Andersson har tidigare uttryckt viss besvikelse över att Lagerbäck-samarbetet inte fick vara längre än det gjorde.

– Det är tråkigt för oss, men jag har full respekt och förståelse för att han hoppar på det jobbet, sa Andersson då.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag