Foto: / DIGITALSPORT / BILDBYRNFoto: / DIGITALSPORT / BILDBYRN
 Foto: / DIGITALSPORT / BILDBYRN
Samuel Armenteros under en träning med Sveriges fotbollslandslag Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNSamuel Armenteros under en träning med Sveriges fotbollslandslag Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Samuel Armenteros under en träning med Sveriges fotbollslandslag Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Samuel Armenteros i Heracles-tröjan Foto: ERWIN SPEK / PROSHOTS BILDBYRÅNSamuel Armenteros i Heracles-tröjan Foto: ERWIN SPEK / PROSHOTS BILDBYRÅN
Samuel Armenteros i Heracles-tröjan Foto: ERWIN SPEK / PROSHOTS BILDBYRÅN

Landslagssvensken nära Serie A-klubb

Publicerad

Här är spelaren som är på väg att bli näste svensk i Serie A.

Enligt SportExpressens uppgifter är Samuel Armenteros nära en övergång till italienska Benevento.

Klubben slutförhandlar med Heracles Almelo och går allt som nykomlingen i den italienska högstaligan planerar väntas en affär bli klar innan transferfönstret stänger.

Samuel Armenteros blev uttagen i Janne Anderssons landslag till träningslandskampen mot Norge tidigare i somras. Han tackade för förtroendet genom att göra Sveriges enda mål och rädda en poäng i Oslo. Armenteros togs också ut till VM-kvalmatcherna mot Bulgarien och Vitryssland i och med att John Guidetti är skadad. 

Han slåss med Ola Toivonen Christoffer "Totte" Nyman och Marcus Berg om en plats i startelvan. Nu ser han också ut att få sitt klubbyte innan transferfönstret stänger den 31 augusti. Enligt SportExpressens uppgifter vill nämligen Benevento i Serie A värva svensken. De slutförhandlar just nu med Heracles om en övergång och om allt går som den italienska klubben planerar presenteras svensken kommande vecka. 

Nykomling i Serie A

Benevento Calcio är nykomlingar i Serie A och kvalade sig till den italienska högstaserien till den här säsongen. Värvningarna har inte varit många under första delen av fönstret men under den sista klubben siktar klubben på att ta in en rad namn där alltså den svenske landslagsanfallaren Samuel Armenteros är klubbens högsta prioritet. Tränaren Marci Baroni vill ha in svensken så fort som möjligt och ser honom som sin försteanfallare kommande säsong. 

27-årige Armenteros har sammanlagt gjort 53 mål och 22 framspelningar i Heralces och även gjort sju matcher och ett mål för belgiska Anderlecht. Han har gjort 10 U21-landskamper och en A-landskamp. Svensken har även hunnit med att representera Heerenveen, Feyenoord, Wilhelm II och FK Qarabag. 

SportExpressen har förgäves sökt Samuel Armenteros för en kommentar. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag