Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Landslagsstjärnans svar – på Greta Thunbergs fråga

Landslagsspelaren Albin Ekdal smittades av coronavriuset. Det bekräftades av hans italienska klubb Sampdoria i början av mars i år.
Greta ThunbergFoto: MATT DUNHAM / AP TT NYHETSBYRÅN
Albin EkdalFoto: ALEXEY FILIPPOV / SPUTNIK/IBL SPUTNIK
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Albin Ekdal är senaste gästen i Min Stora Dag med vänner på Youtube. 

Där svarar han på en mängd frågor under en frågestund - och en av frågeställarna är Greta Thunberg som undrar hur han håller sig i form när han sitter i karantän.

– Det är inte helt lätt att hålla sig i form, motivationen är inte på topp, säger han.

Albin Ekdal sitter i karantän i Italien sedan flera veckor tillbaka och kan inte träna med klubblaget Sampdoria. I en video på välgörenhetsorganisationen Min Stora Dags Youtube-kanal svarar han på frågor ställda av barnen som organisationen riktar sig till. 

Bland annat får han frågan om vem som är den bästa spelaren han har mött. 

– Jag har mött Zlatan Ibrahimovic flera gånger och det var aldrig roligt för han är så stor och stark. Och han gjorde nästan alltid mål mot det laget jag spelade i så han är definitivt en av de bästa, svarar Ekdal.

Min Stora Dag med vänner, som initiativet med frågestunden på Youtube heter riktar sig till barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser som på grund av coronaviruset nu behöver vara hemma.

En frågeställare undrar vilka hans bästa vänner i landslaget är. Ekdal förklarar att han trivs med alla men väljer ändå ut tre stycken.

– John Guidetti, Micke Lustig och Victor Nilsson Lindelöf. Vi brukar hänga ganska mycket så ska jag välja några blir det de tre som är mina grabbar i landslaget. 

Greta Thunbergs fråga till Ekdal

I videon ser man också hur Greta Thunberg har skickat in en fråga. Hon undrar hur man håller sig i form som fotbollsspelare när man måste stanna hemma. 

– Det är inte helt lätt att hålla sig i form när man har suttit hemma i fem veckor som jag har gjort. Motivationen är inte på topp men man försöker göra sitt bästa och vi får ett träningsschema skickat till oss från klubben, förklarar Ekdal som också visar upp den träningscykel, pilatesboll och de gummiband som han har fått hem under karantäntiden.

Han förklarar också att det kommer ta tid innan laget är tillbaka i matchform igen när det väl är dags att börja träna tillsammans, vilket kan vara om en till två veckor.

– När vi kommer tillbaka och ska träna med laget kommer det ta ett tag innan vi kommer i bra form eftersom vi inte har spelat fotboll på sex, sju veckor. Så det tar kanske tre, fyra veckor för att träna upp sig i matchform igen. 

Vad gör fotbollsspelarna när de är lediga? Liverpools James Milner tog ut sin karantän-elva på Instagram.