Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny skademardröm: ”Blev kaos i huvudet”

Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN TT NYHETSBYRÅM
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

Ny skademardröm för Jakob Johansson.

Landslagsmittfältaren har skadat korsbandet igen – och blir borta i flera månader.

Därmed missar han resten av EM-kvalet.

– Jag hörde att det knäppte till, precis som förra gången, och då blev det kaos i huvudet, säger han.

Han sköt Sverige till VM 2018 med sitt mål mot Italien i playoffet.

Oturen var sedan framme för Jakob Johansson, som drabbades av en korsbandsskada i sitt vänstra knä, som höll honom borta från spel i VM. Tidigare i år drabbades Johansson av en ledbandsskada i ena knäet som tvingade honom till ett nytt uppehåll.

Nu är han knäskadad – igen.

29-åringen ådrog sig skadan på en träning i måndags med klubblaget Rennes. Nu konstaterar klubben att svensken har ådragit sig en ny korsbandsskada.

Den här gången i högerknät.

”Mittfältaren kommer att opereras under de kommande dagarna och kommer att vara ute från spel i flera månader”, skriver klubben på sin hemsida.

Jakob Johansson korsbandsskadad – igen

Jakob Johansson är dämpad när SportExpressen når honom för en kommentar.

– Jag skulle ändra riktning på planen och så vek sig knät. Jag hörde den där knäppen, precis samma ljud som mot Italien, och då förstod jag att det var allvarligt, säger han och fortsätter:

– Det var en rejäl smärta och det blev kaos i huvudet. man började direkt tänka vad som ska hända, både kortsiktigt och långsiktigt.

Nu väntar operation nere i Frankrike på måndag. Sen följer en lång rehabilitering. 

Ofta tar det 6,7,8 månader att bli återställd efter en liknande skada, men Johansson vill inte spekulera.

Det enda han vet är att det blir tufft.

– Man får försöka tänka rationellt och ta en dag i taget. Det är naturligtvis väldigt tufft psykiskt att det är ytterligare en korsbandsskada. Men jag försöker att inte tänka dåliga tankar, säger Johansson.

Drömmer om spel i fotbolls-EM

Jakob Johansson var uttagen i Janne Anderssons landslagstrupp tidigare i september. Nu missar han EM-kvalmötena med Malta, Spanien, Rumänien och Färöarna under oktober och november.

– Jag har varit i kontakt med landslaget och berättat om skadan. Naturligtvis har jag en dröm om att spela EM till sommaren, men det är inte mitt huvudsakliga mål. Det är att komma tillbaka så snabbt som möjligt utan att riskera något. Förhoppningsvis kan jag vara tillbaka till våren när säsongen avslutas.

– Skulle jag vara i så pass bra form inför EM får man se, det är Janne som tar ut laget. Men rent tidsmässigt finns det en chans.