Foto: Marcus Ericsson
 Foto: Marcus Ericsson

Landslagsbacken på väg till stor CL-klubb

Publicerad

ABU DHABI/STOCKHOLM. Erdin Demir startar fredagens match mot Moldavien - och nu kan han vara på väg att få en drömflytt.

Enligt uppgifter till SportExpressen.se är Galatasaray ute efter den svenske vänsterbacken.

Parterna ska redan ha kommit överens om ett kontrakt.

Erdin Demir gör sin tredje Vinterturné med det svenska landslaget och är den enda spelaren utanför Sverige som är med i Abu Dhabi

Branns ytterback har gjort succé i norska ligan och startar även kvällens match mot Moldavien.

Nu kan svensken vara på väg mot en sensationell flytt till självaste Galatasaray.

Den turkiska storklubben är ute efter svensken enligt uppgifter till SportExpressen.se. Och en övergång kan vara nära.

Klubben ska ha erbjudit Demir ett kontrakt – som han ska ha accepterat.

Får dubbla pass

Galatasaray letar efter en spelare som har turkiskt pass eftersom klubben inte vill utnyttja vänsterbackspositionen på en utländsk spelare. Därför försöker nu klubben och Demir lösa ett turkiskt pass till spelaren. Det skulle innebära att Demir både skulle ha ett turkiskt och ett svenskt pass.

Under säsongen spelade Galatasaray i en Champions League-grupp med Real Madrid, Juventus och FC Köpenhamn.

Där tog man sig vidare tillsammans med Real Madrid, efter att man slagit Juventus i den sista gruppspelsmatchen.

I Galatasaray spelar bland andra Didier Drogba och Wesley Sneijder sedan tidigare. Laget tränas av Roberto Mancini.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag