Lars Richt och Zlatan Ibrahimovic. Foto: NILS PETTER NILSSONLars Richt och Zlatan Ibrahimovic. Foto: NILS PETTER NILSSON
Lars Richt och Zlatan Ibrahimovic. Foto: NILS PETTER NILSSON
Zlatan tackade för sig i landslaget efter EM 2016. Foto: NILS PETTER NILSSONZlatan tackade för sig i landslaget efter EM 2016. Foto: NILS PETTER NILSSON
Zlatan tackade för sig i landslaget efter EM 2016. Foto: NILS PETTER NILSSON
Zlatan Ibrahimovic har ännu inte startat någon match för Manchester United efter comebacken. Foto: MARTIN RICKETT / AP TT NYHETSBYRÅNZlatan Ibrahimovic har ännu inte startat någon match för Manchester United efter comebacken. Foto: MARTIN RICKETT / AP TT NYHETSBYRÅN
Zlatan Ibrahimovic har ännu inte startat någon match för Manchester United efter comebacken. Foto: MARTIN RICKETT / AP TT NYHETSBYRÅN
Den svåra knäskadan höll honom borta från fotbollsplanen i ungefär sju månader. Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURESDen svåra knäskadan höll honom borta från fotbollsplanen i ungefär sju månader. Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES
Den svåra knäskadan höll honom borta från fotbollsplanen i ungefär sju månader. Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES

Kravet på Zlatan – om han vill till VM

Publicerad

Landslaget imponeras över Zlatan Ibrahimovics snabba rehabilitering - och håller kontakten med den svenske stjärnan. 

Men för att stjärnanfallaren ska bli aktuell till fotbolls-VM finns nu ett krav från ledningen. 

- För att det ens ska bli en fråga måste han spela mer, säger landslagschefen Lars Richt. 

Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i Manchester United och har fått hoppa in såväl mot Watford som mot Basel i Champions League. 

Men i tisdagens match mot CSKA Moskva vilades svensken för att vara fit for fight i derbyt mot Manchester City på Old Trafford på söndag. 

 

LÄS MER: Lindelöf hyllas igen efter Uniteds seger

 

"Imponerande att Zlatan är tillbaka så snabbt"

Janne Andersson säger att Zlatans "nej tack" till landslaget inte har förändrats och förbundskaptenen lägger inte någon energi angående Zlatans eventuella medverkan i VM i Ryssland, som det har spekulerats om. 

Men landslagsledningen imponeras av 36-åringens snabba rehabilitering.

- Det är imponerande att Zlatan är tillbaka så snabbt, säger landslagschefen Lars Richt. 

Är du förvånad att han är tillbaka redan innan nyår?

- Man vet ju inte vad hans skada har bestått av, i alla fall inte jag. Men det var en svår knäskada och det brukar ta sex månader innan man ens kan vara i träning och sedan ytterligare några månader man kan prestera på matchnivån. 

Foto: DANIEL MALMBERG / DANIEL MALMBERG/IBL IBL/ALL OVER PRESS

Inget nytt om att Zlatan ska vara med i A-landslaget igen?

- Nej, det är inget nytt. 

Hur håller ni kontakten?

- Nej, vi snackar lite då och då. 

Vad tror du sannolikheten är att han är med i VM för Sverige?

- Det är ingen fråga. Jag säger så här: för att det ska bli en fråga måste han ju spela mer. Det räcker inte att han spelar tio eller femton minuter. Senast var han ju inte med så därför så låter vi den frågan ta sin tid. 

 

LÄS MER: Stor ranking – betyg och kommentar på alla 32 VM-lag

 

Lars Richt gör samtidigt tydligt att han inte vill lägga någon större vikt vid stjärnanfallarens status för tillfället. 

- Det blir så mycket spekulationer. Jag vill inte prata Zlatan nu. Om den situationen uppstår tar vi det snacket när det är dags, säger han.

Sedan tidigare har svenska folket gett sin åsikt i en undersökning som Demoskop har gjort för Expressen: 63 procent av Sveriges fotbollsfans vill inte att Zlatan Ibrahimovic ska spela VM.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag