Daniel Nannskog. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNDaniel Nannskog. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Daniel Nannskog. Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Sverige krossade Luxemburg. Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅNSverige krossade Luxemburg. Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Sverige krossade Luxemburg. Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Landslagets fina gest: Skänker 80 000 kronor

Publicerad

Daniel Nannskog visste att landslaget skulle försöka jaga många mål i matchen mot Luxemburg. 

Då passade SVT-profilen på att ge dem en utmaning.

För varje mål skulle de skänka 5 000 kronor till Världens barn.

– Då sa de 10 000, säger Daniel Nannskog.

I fredags var SVT:s Daniel Nannskog på landslagsträningen för att göra ett inslag inför matchen på lördagen. Han visste att Sverige skulle försöka jaga mål mot Luxemburg, så han passade på att ge dem en liten utmaning.

– Jag frågade om de kunde tänka sig skänka 5 000 kronor per mål, säger Daniel Nannskog.

Dubblade insatsen

Spelarna gick med på utmaningen och passade på att dubbla insatsen – de skulle skänka 10 000 kronor per mål de gjorde i matchen mot Luxemburg.

Som bekant blev det inte mindre än åtta stycken, vilket ger 80 000 kronor till Världens barn.

– Det var en alldeles fantastisk kväll och det kunde ju inte bli bättre, säger Daniel Nannskog.

– De kändes väldigt givmilda som verkligen jagade så många mål, fortsätter han.

Delar på summan

Det är inte målskyttarna som ska stå för pengarna, i så fall hade det blivit dyrt för Marcus Berg, som gjorde fyra av målen. Istället delar de på summan.

– Exakt hur de gör det där vet jag inte, men de kommer garanterat betala de där 80 000, säger Daniel Nannskog.

Innehållet kunde inte laddas. Prova igen senare.
Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag