Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Skulle jag satsa skulle jag göra det på Milan..”

Zlatan lämnade Milan sommaren 2012. Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST VIA WWW.IMAGO-I / IMAGO IMAGES/INSIDEFOTO WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Andreas Granqvist tror att Zlatan kan återvända till Italien. Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN
Foto: USA TODAY NETWORK / BRACE HEMMELGARN-USA TODAY SPORT SIPA USA

BUKAREST/STOCKHOLM. Zlatan Ibrahimovic lämnar Los Angeles Galaxy, men meddelade i går att sagan fortsätter.

Frågan är var?

Albin Ekdal har sina teorier.

– Om jag skulle satsa pengar skulle jag göra det på Milan, säger han.

Under onsdagskvällen meddelade Zlatan Ibrahimovic på Instagram att han lämnar Los Angeles Galaxy.

”Jag kom, jag såg, jag segrade. Tack Los Angeles Galaxy för att ni fick mig att känna mig levande igen. Till Galaxys fans: Ni ville ha Zlatan, jag gav er Zlatan. Varsågoda. Sagan fortsätter... ni kan nu gå tillbaka till att titta på baseball”, skrev han i inlägget.

Nu ställer sig hela fotbollsvärlden frågan var karriären kommer fortsätta. Det har surrats om Boca Juniors och Flamengo, men också om en handfull italienska klubbar.

Granqvist om Zlatan: ”Ingen stor överraskning”

Bland andra Milan, där 38-åringen firade stora framgångar i början på 2010-talet. Även Andreas Granqvist har spelat flera säsonger i Serie A och landslagskaptenen tror att en flytt tillbaka till Italien lockar Ibrahimovic mest.

– Det var väl inte jätteförvånande. Det kändes som han var ganska nöjd med vad han gjort i USA. Man kan aldrig veta vad Zlatan gör, men jag hoppas att han fortsätter spela och visa vilken duktig fotbollsspelare han är, säger ”Granen” och fortsätter:

– Italien ligger väl närmast till om man läser lite medier. Han trivdes väldigt bra där. Det vore ingen stor överraskning om han gick vidare till Italien.

Ekdal tror på Milan-flytt för Zlatan

Landslagskollegan Albin Ekdal, som har spelat många år i Italien och som representerar Sampdoria, ser gärna att Zlatan Ibrahimovic återvänder till ligan.

– Det snackas mycket om det (Zlatan), det snackas om flera olika klubbar. Det är klart att jag hoppas att han kommer dit. Det skulle höja intresset från hela världen för ligan och ge oss mer strålkastarljus, säger han.

Hur märks det av?

– De skriver om det i tidningarna varje dag. Det är klart att det är ett hett ämne. Man hoppas det ligger lite sanning i det också. Med Zlatan så vet man aldrig vilket beslut han tar.

Det har mest snackats om Napoli, Bologna och Milan. Albin Ekdal vet vilka han tror mest på.

– Milan känns mest naturligt. Jag har svårt att se att han skulle gå till Bologna. Om jag skulle ”betta” skulle jag säga Milan, säger Ekdal.

 

LÄS MER: Stor guide: Så tar sig Sverige till EM 2020 

LÄS MER: Alexander Isak ser ut att bänkas igen

KRISTOFFERSSON: Elvan har aldrig känts så given som nu