Kempinski Grand Hotel Gelendzhik ligger intill Svarta havet och har flera lyxfaciliteter. Foto: Kempinski.comKempinski Grand Hotel Gelendzhik ligger intill Svarta havet och har flera lyxfaciliteter. Foto: Kempinski.com
Kempinski Grand Hotel Gelendzhik ligger intill Svarta havet och har flera lyxfaciliteter. Foto: Kempinski.com
Kempinski Grand Hotell ligger i staden Gelendzhik strax utanför den gamla OS-staden Sotji. Foto: Kempinski.comKempinski Grand Hotell ligger i staden Gelendzhik strax utanför den gamla OS-staden Sotji. Foto: Kempinski.com
Kempinski Grand Hotell ligger i staden Gelendzhik strax utanför den gamla OS-staden Sotji.  Foto: Kempinski.com
Lyxhotellet är utrustat med 379 rum, inklusive 33 sviter. Foto: Kempinski.comLyxhotellet är utrustat med 379 rum, inklusive 33 sviter. Foto: Kempinski.com
Lyxhotellet är utrustat med 379 rum, inklusive 33 sviter. Foto: Kempinski.com
Landslagschefen Lasse Richt om lyxboendet, som han jämför med landslagets boende i Frankrike under EM 2016: "En anläggning blir så bra som vi presterar." Foto: Kempinski.comLandslagschefen Lasse Richt om lyxboendet, som han jämför med landslagets boende i Frankrike under EM 2016: "En anläggning blir så bra som vi presterar." Foto: Kempinski.com
Landslagschefen Lasse Richt om lyxboendet, som han jämför med landslagets boende i Frankrike under EM 2016: "En anläggning blir så bra som vi presterar." Foto: Kempinski.com
Lasse Richt: "Egentligen tittar vi inte på geografisk plats. Då skulle vi vara mitt i Ryssland. Tråkigt med sant, men närhet och kvalitet var det viktiga." Foto: Kempinski.comLasse Richt: "Egentligen tittar vi inte på geografisk plats. Då skulle vi vara mitt i Ryssland. Tråkigt med sant, men närhet och kvalitet var det viktiga." Foto: Kempinski.com
Lasse Richt: "Egentligen tittar vi inte på geografisk plats. Då skulle vi vara mitt i Ryssland. Tråkigt med sant, men närhet och kvalitet var det viktiga." Foto: Kempinski.com
Foto: Kempinski.comFoto: Kempinski.com
 Foto: Kempinski.com
Hotellet är utrustat med faciliteter som ett lyxspa, ett topputrustat gym och flera stora utomhuspooler. Foto: Kempinski.comHotellet är utrustat med faciliteter som ett lyxspa, ett topputrustat gym och flera stora utomhuspooler. Foto: Kempinski.com
Hotellet är utrustat med faciliteter som ett lyxspa, ett topputrustat gym och flera stora utomhuspooler. Foto: Kempinski.com
Foto: Kempinski.comFoto: Kempinski.com
 Foto: Kempinski.com
Foto: Kempinski.comFoto: Kempinski.com
 Foto: Kempinski.com

Landslaget har säkrat drömboendet på VM

Publicerad

Sverige är klart för VM i Ryssland. Nu har landslaget säkrat sitt drömboende i Ryssland.

Landslaget kommer att bo på femstjärniga hotellet "Kempinski Grand Hotel Gelendzhik".

Hotellet ligger intill Svarta havet och har flera lyxfaciliteter som ska hålla spelarna på topp mellan matcherna.

– Det är deras Scandic, säger Janne Andersson skämtsamt. 

– Jag eller mina kolleger har varit där fyra gånger, säger Lasse Richt.

Sverige vann första mötet på Friends arena och hyllades runtom i världen för segern i Stockholm. Inför returen väntade sig de flesta en anstormning från italienarna – och rätt fick dem.  Men inget kunde knäcka den blågula muren och fotbollslandslaget stod pall för pressen och trycket från italienarna i samtliga 90 minuter.  

0-0-resultatet i Milano räckte hela vägen till fotbolls-VM i Ryssland nästa år. Nu har landslaget också säkrat sitt drömboende i Ryssland till nästa sommar. 

Sverige kommer att bo på det femstjärniga lyxhotellet "Kempinski Grand Hotell" i staden Gelendzhik, som ligger strax utanför den gamla OS-staden Sotji. 

 

LÄS MER: Fotbolls-VM – så här lottas grupperna.

Utrustad med lyxfaciliteter

Lyxhotellet har alla förutsättningar för att hålla spelarna på högsta toppform mellan matcherna i VM-slutspelet. Eller vad sägs som lyxfaciliteter som ett lyxspa, ett topputrustat gym och flera stora utomhuspooler? 

Som om det inte vore nog ligger hotellet precis utanför Svarta havet. Med andra ord har spelarna en fantastisk utsikt att njuta av vid sin lediga tid. Lyxhotellet är utrustat med 379 rum, inklusive 33 sviter.

Janne Andersson var fåordig men skämtsam när frågan kom upp på dagens presskonferens i Milano.

– Det är deras Scandic, konstaterade Andersson innan hela ansiktet sprack upp i ett leende.

Landslagschefen Lasse Richt om lyxboendet, som han jämför med landslagets boende i Frankrike under EM 2016.

– En anläggning blir så bra som vi presterar. Man pratar mindre och mindre om saker runtom kring om det går bra. Mer och mer om saker som kan vara orsak till att det inte går bra. Jag tycker att Frankrike var bra. Hade vi haft bättre resultat hade spelarna sagt att de älskade anläggningen. Vädret där var en riskfaktor, det visste vi, säger Richt.

Vad har varit viktigaste nu?

– Närhet till flygplats och träningsanläggning. Och kvalitet på hotell.

Hur många gånger har du varit där?

– Totalt: Många gånger. Jag eller mina kolleger har varit där fyra gånger.

Har några spelare varit med?

– Jag har träffat Granqvist när jag har tittat i Krasnodar. Där tyckte han att det var bra. Men han har inte samma erfarenhet.

Ville han att ni skulle bo där?

– Nej, han ville att vi skulle titta på det. 

Richt: "Närhet och kvalitet är viktigt"

Varför var det inte tillräckligt bra?

– Av de tre motiven jag sa. De väger jag stort. De finns där vi har valt nu. Vi pratar, jag pratar väldigt mycket med spelarna. Jag sitter med dem varje samling. Även det här. Jag tror att jag har en bra känsla. Jag kan inte gå in på deras önskemål, men de vill samma. Bra kvalitet och närhet.

Ryssland är ett stort land. Var det viktigt att hitta en geografisk plats som minimerar snitt-flygtider?

– Egentligen tittar vi inte på geografisk plats. Då skulle vi vara mitt i Ryssland. Tråkigt med sant, men närhet och kvalitet var det viktiga. Om vi åker en timme eller två och en halv har inte så stor betydelse.

Vet du om andra landslag kommer att vara bosatta i närheten?

Ja.

Vilka?

– Island är nog i närheten av oss.

 

LÄS MER: VM 2018 – datum, spelschema, biljetter.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag