Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bekräftat: Lämnar för engelsk klubb

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Nu är det klart. 

Poya Asbaghi lämnar jobbet som förbundskapten för det svenska U21-landslaget för att ta över Barnsley i engelska The Championship. 

Barnsley har nu presenterat Asbaghi som ny tränare, vilket SportExpressen tidigare kunde avslöja.

Med sig till sin nya klubb tar Poya Asbaghi sin tidigare assisterande tränare i IFK Göteborg, Ferran Sibila, som även i Barnsley blir assisterande tränare. 

Det var i söndags som SportExpressen kunde avslöja att Poya Asbaghi bara var små detaljer ifrån att bli klar som ny huvudtränare för Barnsley FC i engelska The Championship. Klubben hade letat efter en ny tränare efter att klubben sparkat Markus Schopp, och man hade förhandlat med Asbaghi under en tid. Samtidigt hade Barnsley också kontaktat svenska fotbollförbundet för att köpa loss tränaren från sin tjänst som förbundskapten för U21-landslaget. Nu är allt också helt klart. Asbaghis sista match som förbundskapten blev tisdagskvällens match mot Irland i EM-kvalet. Han lämnar nu jobbet som förbundskapten och bli ny tränare för Barnsley. 

Förhandlingarna med Svff är klara 

Övergången är nu officiell och presenterad av den engelska klubben. Med sig tar också Asbaghi sin tidigare assisterande tränare i IFK Göteborg, Ferran Sibila. 

– Poya var på radarn redan 2019 och när vi gick igenom rekryteringsprocessen blev det tydligt för alla parter att Poya och Ferran kan ta Barnsley FC framåt, säger Khaled El-Ahmed, vd för Barnsley FC, på klubbens hemsida.

Förbundet inleder noggrann process 

För U21-landslaget innebär detta att det nu kommer att inledas en jakt på en ny förbundskapten. 

Och enligt vad SportExpressen erfar kommer förbundet att ta god tid på sig att hitta en ny förbundskapten och kommer inte att ha någon brådska att hitta en ersättare. På så vis kommer beskedet om att Asbaghi lämnar vid en lämplig tidpunkt då nästa U21-samling inte är förrän i mars nästa år. Dessutom har Sveriges U21-landslag ett bra kval bakom sig så här långt och har fyra segrar och två oavgjorda matcher totalt. Barnsley ligger för närvarande näst sist i The Championship. 

Janne: Därför bytte jag ut Forsberg