Jakob Johansson skadade sig under playoff-mötet. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNJakob Johansson skadade sig under playoff-mötet. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Jakob Johansson skadade sig under playoff-mötet. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Victor Nilsson Lindelöf och John Guidetti. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅNVictor Nilsson Lindelöf och John Guidetti. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Victor Nilsson Lindelöf och John Guidetti. Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Lagkamraternas fina hyllning efter skadan

Publicerad

MILANO/STOCKHOLM. Jakob Johansson blev en tragisk hjälte efter gårdagens supermatch i Italien, när Sverige tog sig till VM.

Men lagkamraterna såg ändå till att Johansson var närvarande i anden. 

– Det här resultatet är för Jakobs skull, säger John Guidetti. 

Jakob Johansson gick från hjälte till tragisk hjälte inom loppet av en minut. Det var hans mål på Friends arena som skickade Sverige till VM – men efter bara en kvart under gårdagens 0-0-rysare på San Siro föll Johansson till marken. 

Johansson bars av plan med en befarad korsbandsskada och fick följa Sveriges bragdmatch på tv-skärmen i stället. 

 

LÄS MER: Fotbolls-VM – så här lottas grupperna.

Hälsningen till Jakob Johansson

När VM-avancemanget var säkrat skickade landslagshjältarna en hälsning till Johansson. 

https://www.instagram.com/p/Bbc-Ba-AuN-/

Victor Nilsson Lindelöf medgav att Johanssons skada var ett rejält smolk i glädjebägaren. 

– Man tycker väldigt synd om honom. Han är väldigt viktig för oss. Att gå sönder i en sån här match, största i mångas karriärer, hoppas det inte är så farligt och att han kan komma tillbaka starkare, säger Nilsson Lindelöf. 

 

LÄS MER: VM 2018 – datum, spelschema, biljetter.

"Lider otroligt mycket med honom"

John Guidetti trodde dock att Johansson kunde finna en stor tröst i att se lagkamraterna fira. 

– Det här resultatet är för Jakobs skull. Jag lider otroligt mycket med honom. Men jag vet att han delar den här glädjen med oss. Det är aldrig kul när en spelare går ut så där. Han gjorde målet som tog oss till VM. Grym kille och jag hoppas det är minsta möjliga problem, säger han. 

Sebastian Larsson: 

– Alla tankar är med honom. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag