Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Låg bakom allt – var återigen bäst”

Sveriges startelva i EM-genrepet.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Sverige vann mot Armenien på Friends arena.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Sverige vann tämligen enkelt mot Armenien i genrepet inför EM - och segersiffrorna skrevs till 3-1.

Här är getingbetygen på de svenska landslagsstjärnorna efter matchen mot Armenien. 

Robin Olsen  

Hade en av sina lugnare kvällar på länge. Fick knappt göra en räddning. Jannes givna förstaval i EM och hade inget att göra på målet. 

Mikael Lustig  ut 71

Gjorde det han skulle och kom med offensivt ibland på sin kant. Mycket stabil i övrigt och är igen till höger mot Spanien. 

Victor Nilsson-Lindelöf

Hade ett par missar, men i övrigt en lugn kväll. Vann många dueller och spelade rätt resolut ändå. Stabil bredvid Danielson. 

Marcus Danielson

Gjorde mål och det var farligt nästan varenda gång han var i straffområdet. Stärkte sina aktier till att starta mot Spanien och jag har svårt att se Janne Andersson ta in Helander i det här läget även om det inte var klockrent försvarsspel vid 2-1. 

Pierre Bengtsson

Gedigen insats av Bengtsson och hade också ett farligt skott mot mål, som målvakten tvingades rädda till hörna. Känns också given med tanke på att hur mycket speltid han fått senaste tiden. 

---

Sebastian Larsson  UT 46

Straffmissen drar ner betyget, men gör annars en gedigen insats. Janne lär inte flytta på sin lagkapten bara för den här matchen utan Larsson tar bindeln även mot Spanien i EM-premiären. 

Albin Ekdal  ut 71

Mycket fin insats av Ekdal, som ser ut att vara i väldigt din form framför allt fysiskt. Smarta passningar och låg bakom mycket framåt. 

Kristoffer Olsson

Hyfsat stabil insats av Olsson. Gjorde en helt okej insats utan att för den delen glänsa. Får kämpa med i första hand Claesson om en kamp på mittfältet mot Spanien. Larsson känns given, både till höger och centralt. Och Janne flyttar knappast på Ekdal. 

Emil Forsberg  ut 84

Låg bakom allt i offensiven. Gjorde mål på frispark, spelade fram Danielson till 2-0-målet och  fixade även en straff som Sebastian Larsson brände. Återigen bäst i det svenska laget. 

---

Dejan Kulusevski  ut 71 

Jobbade och slet på bra. Var bra framför allt i den första halvleken. Mattades lite mot slutet och har gjort bättre matcher i karriären. 

Alexander Isak  ut 71

Tappade boll som ledde till Armeniens mål. Gjorde en helt okej insats men kan bättre. Fick inte till det i avsluten. 

AVBYTARE

Viktor Claesson  in 46 

Gjorde inte mycket väsen av sig den tiden han var inte. Kan knappast säga att han stärkte sina aktier med den här insatsen, men har bra form från klubblaget. Snudd på underkänd i den här matchen. Drog på sig ett gult kort. 

Mattias Svanberg in 71

Spelade för lite för att betygsättas 

Robin Quaison in 71 

Spelade för lite för att betygsättas 

Emil Krafth in 71 

Spelade för lite för att betygsättas 

Marcus Berg in 71 

Spelade för lite för att betygsättas 

Ken Sema in 84

Spelade för lite för att betygsättas