Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅNFoto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
 Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Kvalhjältarna sågas inför VM: ”Mardröm”

Publicerad

Sverige stod för en bragdinsats och tog sig till fotbolls-VM.

Men ESPN dömer ut Blågults chanser i Ryssland – och ifrågasätter flera av de svenska nyckelspelarna.

"Victor Lindelöf hade en mardrömssäsong i Manchester United och John Guidetti har inte fått till det i Alaves", skriver de i sin stora VM-genomgång.

Under tisdagskvällen presenterar Janne Andersson den trupp som ska representera Sverige under sommarens stora fotbollsfest i Ryssland.

Landslaget tog sig till sitt första VM på tolv år trots att man ställdes mot betydligt större fotbollsnationer som Frankrike, Holland och Italien under kvalspelet.

 

LÄS MER: VM-låten släppt - här kan du lyssna på den 

 

Men väl i Ryssland har Blågult ingen chans att ta sig speciellt långt, menar ESPN. 

I en stor genomgång av VM-lagen skriver sajten att landslaget förvisso är mer lagkraftigt utan Zlatan Ibrahimovic, något som de också skriver är ganska konstigt. 

"De överraskade genom att komma tvåa i kvalgruppen, före Holland, och chockade sen världen genom att slå ut Italien. Detta genom att hålla nollan i 180 minuter. Det var en enorm triumf efter att ha misslyckats med att ta sig till två raka VM".

 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler

 

Ifrågasätter de svenska VM-spelarna

Men under rubriken "största svagheter" är de inte lika generösa i sina omdömen.

"Sammanhållning är viktigt, men Sverige saknar definitivt toppkvalitet i sin trupp och är inte tillräckligt djupt för att gå långt i mästerskapet. Förutom Emil Forsberg kan ingen spelare betraktas som en stjärna och vissa spelare har visat svag form under den senaste tiden", skriver de.

 

LÄS MER: John Guidetti får treårskontrakt - ska bli nyckelspelare 

 

Analysen fortsätter:

"Victor Nilsson Lindelöf, det stora mittbackslöftet, hade en mardrömslik debutsäsong i Manchester United. John Guidetti har inte fått till det i Alaves, Ola Toivonen får knappt spela i Toulouse, Marcus Berg valde att flytta till Al-Ain och förstavalet i målet, Robin Olsen, drabbades av en väldigt dåligt tajmad skada".

 

MISSA INGET!  Få de senaste nyheterna om VM-lagen – direkt i Messenger. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag