Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kulusevskis stora oro: ”Det blir tajt”

Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Tajt matchande och lite vila.

Så har det varit sedan ligorna återupptogs under sommaren ute i Europa, och många lag får klara sig med flera nyckelspelare som är borta.

– Man vet inte hur länge till man kan spela tre matcher i veckan, säger Dejan Kulusevski.

Skadorna hopar sig ute i fotbollseuropa. Efter att ligorna spelades klart under sommaren blev det inte mycket vila för spelarna innan den pågående säsongen drog i gång, och nu spelar de bästa lagen tre matcher i veckan med både liga- och cupspel. 

Ett av lagen som dras med många tunga skador är Liverpool som senast under onsdagen lämnade besked om att Joe Gomez har opererats i knät efter att ha skadat sig under landslagssamlingen. 

Det adderar honom till skadelista där Virgil van Dijk, Fabinho och Trent Alexander-Arnold redan finns, och Jurgen Klopp har varit öppet kritisk mot att spelschemat ser ut som det gör.

”Då behöver de ändra på allt”

På torsdagen höll svenska landslaget presskonferens där ett par av de svenska spelarna som spelar i Champions League närvarade och fick frågor om det tajta spelschemat.

– Det är väldigt tajt, tyvärr. Det är tufft både fysiskt och mentalt att spela var tredje dag och träningar däremellan, säger Dejan Kulusevski.

– Man vet inte hur länge till man kan spela tre matcher i veckan. Vi får se hur det blir sedan, det kommer märkas om det blir för mycket skador. Då kommer någon som bestämmer behöva ändra på allt. Vi får se hur det går.

Sedan lägger han till: 

– Men man ska inte klara, vi ska vara glada att vi får spela fotboll. Det är det bästa som finns. 

Albin Ekdal instämmer: 

– Vi håller på med världens största nöjesindustri. Vi tjänar bra pengar och har ett förmånligt liv och får göra det vi älskar, så jag tycker att det är onödigt att klaga. Det är tufft men alla lag består av fler än elva spelare, man kan rotera och jag tycker inte att det är läge att klaga.