Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kulusevskis ord till Ronaldo inför mötet

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM / STELLA PICTURES/NIVIERE DAVID/ABACAPRESS.COM

Att stoppa Cristiano Ronaldo är en av nycklarna för att stoppa Portugal. 

Dejan Kulusevski berättar inför matchen att han har varnat sin lagkamrat.

– Jag har sagt att han kommer få det tufft, säger han.

Sverige möter Portugal igen när man reser till Lissabon för den fjärde matchen i höstens Nations League-spel. Portugal vann det förra mötet mellan nationerna med 2-0 efter två mål av Cristiano Ronaldo.

Sedan dess har Dejan Kulusevski tränat och spelat med honom på daglig basis i Juventus, men han har inget givet svar på hur man stoppar superstjärnan. 

– Det är inte lätt. Hade man svaret hade han aldrig lyckats, men han lyckas hela tiden. Man måste vara tät, och man får inte tänka för mycket på just honom, det är bra spelare runtomkring också. 

Kulusevski om Ronaldo

Det är inte heller någon som lyckas stoppa Ronaldo på Juventus träningar, enligt Kulusevski.

– Det finns ingen som stoppar honom, om han har en bra dag så avgör han allt på egen hand. Men jag hoppas att vi kan göra det, vi lyckades inte senast men vi får en ny chans på onsdag, säger Kulusevski och slänger in ett tips till sina lagkamrater i backlinjen:

– Man måste göra honom frustrerad och vara aggressiv. Jag vet hur det är att spela mot aggressiva backar, det är frustrerande. 

Han säger även att han har pratat med sin lagkamrat om matchen som kommer.

– Det har varit kul, vi har pratat om matchen och jag har skojat med honom och sagt att han kommer få det tufft. Han var imponerad av oss från förra matchen, det blir kul att möta honom nu när jag känner honom lite bättre.