Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kulusevskis brandtal efter tunga förlusten

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

ZAGREB. Sverige dominerade i andra halvek - men åkte till slut på en förlust borta mot Kroatien efter ett sent mål av Andrej Kramaric.

Dejan Kulusevski tycker att Blågult förtjänade mer.

– Vi är bättre än Kroatien hela andra halvlek, titta vilken fotboll vi spelar, säger han.

Kroatien inledde klart bäst mot Sverige hemma på Maksimirstadion i Zagreb och tog ledningen välförtjänt genom Nikola Vlasic. Men i den andra halvleken kom Sverige ut som ett helt nytt lag och dominerade stort.

Målchanserna duggade tätt och till slut lossnade det. Mikael Lustig hittade Emil Forsberg som i sin tur frispelade Marcus Berg och 1-1 var ett faktum.

Efter kvitteringsmålet hade Sverige bud på mer - men fick till slut se sig besegrat efter ett sent mål av Andrej Kramaric. Dejan Kulusevski tycker att insatsen i första halvlek var svag men menar på att laget inte förtjänade att förlora efter insatsen i andra.

– Vi kommer ut som ett bättre lag i andra halvlek. Vi måste börja så från första början. Vi var riktigt bra i andra halvlek. Det var svårt att få tag på kroaterna i första halvlek och de har trots allt ett av världens bästa mittfält. Det tar tid att få tag på dem, det är inte så lätt som man tror, men det ska inte ta 45 minuter. Det är för lång tid, säger han.

Inför matchen menade C More-experten och den gamla landslagsspelaren Kim Källström att det var rätt av Janne Andersson att starta med Kulusevski.

Dejan Kulusevski: ”Vi var bättre”

Samtidigt tror Källström att det är mer än bara det sportsliga som spelar in.

– Jag tror inte han var redo att ta det kriget det han skulle fått leda om han inte tog ut honom. För mig är det ett rätt val sportsligt och vad ska man säga, medialt ett rätt val. Om man bortser från det mediala tycker jag han gör rätt. Man vill ha hans sportsliga kvalitet på planen. Men det finns lite mer djup i den här frågan, säger Källström.

På frågan hur Kulusevski upplever all uppmärksamhet och Källström uttalande svarar Juventus-mittfältaren så här:

– Hype och hype. Jag tycker inte det är hype någonstans. Janne tar ut det laget som är bäst till att vinna matchen och man måste acceptera alla beslut. Ibland spelar du, ibland inte. Vad andra pratar om spelar inte så stor roll för mig.

Sverige står på tre raka förluster i Nations League. Dejan Kulusevski tycker att laget förtjänar mer.

– Vi har mött Frankrike, Portugal och Kroatien. Det säger sig självt, det är de tre bästa landslagen i världen. Vi gör vårt bästa, om vi inte vinner är det inga problem, så länge vi gör vårt bästa. Visst vi förlorar, men vi förtjänar inte att förlora. Jag tycker vi var bättre än Kroatien i hela andra halvlek men vi lär oss. Men vi är positiva och ser vilka steg vi tar. Titta vilken fotboll vi spelar i dag.