Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”En av de sämre under mina landskamper”

Foto: C More
Foto: C More
Foto: C More
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

ZAGREB/STOCKHOLM. Sverige åkte på en blytung förlust efter sent segermål av Kroatien.

Efter slutsignal var flera svenska spelare framme hos domaren för att visa sitt missnöje. Även förbundskapten Janne Andersson är kritisk.

– Domarinsatsen är en av de sämre under mina landskamper, säger Andersson.

Dejan Kulusevski, 20, fick chansen i Janne Anderssons startelva. Och i underläge 1-0 i början av den andra halvleken visade Kulusevski varför då han stod för en mycket fin aktion. 20-åringen drev förbi försvararen på högerkanten och in i straffområdet. 

Kulusevski spelade sedan in bollen mot en fri Alexander Isak på den bortre stolpen. På vägen dit bröts bollen av den kroatiska mittbacken Dejan Lovren som halkade och styrde tillbaka bollen till egen målvakt med vad som såg ut vara med hjälp av handen. 

Sverige ropade på såväl mål som straffspark men den skotska domaren John Beaton stod välplacerad och friade. Dejan Kulusevski passade dock på att ge den assisterande domaren några väl valda ord. 

Sverige fortsatte dock sin pigga inledning och några minuter senare var Dejan Kulusevski inblandad i ytterligare en situation i straffområdet men fick frisparken emot sig – till den svenska bänkens stora ilska.

Jannes kritik: ”En av de sämre”

Förbundskapten Janne Andersson såg inte situationen jättebra från bänken, men fick tydliga indikationer på att domaren borde blåst straff.

– De som sitter på läktarna från oss säger att det är straff, alla spelare med. Då får jag hålla med dem. Jag får kolla på situationen i efterhand, säger Andersson.

Marcus Berg kvitterade rättvist för Sverige i andra halvlek när han satte bollen från nära håll efter ett fint anfall signerat Mikael Lustig och Emil Forsberg. 

Sverige var det spelförande laget i den andra halvleken och därför kom det som en kalldusch när Andrej Kramaric gjorde 2-1 till Kroatien efter att Pontus Jansson missbedömt en långboll med sex minuter kvar av matchen, 2-1  blev också slutresultatet. 

Fokus kom efter matchen att hamna på domsluten och flera spelare var märkbart irriterade på den skotske domaren John Beaton efter slutsignalen. Det var också Janne Andersson.

– Han var ojämn. Det var mycket hemmalagsfördel i domsluten från hans sista. Jag tyckte inte det var bra, en av de sämre domarinsatserna under mina 52 landskamper som förbundskapten. Det var inte bra, det var det inte.

Emil Forsberg håller med sin förbundskapten.

– Det skiftade väldigt mycket. Många väldigt konstiga beslut, samtidigt, jag vill inte prata om domarna. Men jag är inte helt nöjd med hans insats i dag. Det skiftar för mycket på denna nivå.

Kroatiens förbundskapten Zlatko Dalic var inte sugen på att prata om domaren John Beaton:

– Jag kommenterar aldrig några domslut.

Härnäst väntar bortamatch mot Portugal för Sverige i Nations League.