Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kulusevski tillbaka inför Kroatien-mötet

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: MASSIMO INSABATO/SHUTTERSTOCK / MASSIMO INSABATO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK / CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Här är glädjebeskedet till landslaget. 

Dejan Kulusevski är redan på plats i Kroatien efter att ha suttit i karantän i Turin. 

Tillsammans med Ludwig Augustinsson är han isolerad på spelarhotellet i Zagreb. 

- De är på plats och har covid-testats. Vi känner oss trygga i det, säger assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren. 

Det var på presskonferensen i början av veckan som förbundskapten Janne Andersson meddelade att Dejan Kulusevski inte anslutit till landslagssamlingen i Stockholm. Anledningen var att Juventus satt hela laget, utom ett fåtal som undantagits – bland annat Cristiano Ronaldo – i karantän. Då hoppades landslaget att Kulusevski skulle ansluta till Blågult under torsdagen, även om inget var definitivt spikat. 

Men nu kommer ett glädjebesked inför mötena med Kroatien och Portugal i Nations League. Dejan Kulusevski har redan anslutet till Kroatien och Zagreb, där matchen spelas. 

”Isolerade på hotellet”

Tillsammans med Ludwig Augustinsson, som inte heller följde med till Ryssland på grund av reglerna för Corona i regionen där han spelar i Tyskland, är Juventusstjärnan på plats på spelarhotellet. 

- Jag har inte själv pratat med Dejan, men Paul Balsom har varit i kontrakt med honom. Han har hållit i gång bra, tränat på bra nere i Turin och är i bra form. Dejan har anslutit redan.  Han och Ludde (Augustinsson) är redan på plats i Kroatien. 

- De har kommit ner, vilket tid exakt vet jag inte. De är isolerade på hotellrummet och har Covid-testats. Vi känner oss trygga i detta.

Hur ser du på Dejan Kulusevskis utveckling sedan ni började följa honom? 

 Jag har följt honom ett tag nu och såg honom första gången på plats för tre år sedan. Och första matchen jag såg honom live i var i vårat U21-landslag och vi har följt honom sedan dess. 

- Han har haft en fantastiskt fin utveckling och är en fantastisk kille som har en drivkraft att hela tiden blir bättre och bättre. Det bådar gott för framtiden, så kan jag säga, säger Wettergren. 

Hur ser du på mötet med Kroatien? 

- Vi ska möta ett riktigt bra fotbollslag. Ryssland påminner väldigt mycket om Kroatien, men där Kroatien har fler individuellt skickliga spelare än vad Ryssland har.