Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kulusevski: ”Han ville kolla hur lack jag var”

"Det handlar om små detaljer - tajmingen är inte där"
Dejan Kulusevski.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Conte.
Foto: JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK / JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Antonio Conte bänkade Dejan Kulusevski i tre raka matcher - men valde att frångå sina principer genom att förklara beslutet.

Kulusevski ler när temat kommer på tal under landslagssamlingen.

– Han ville väl kolla hur lack jag var, säger han.

Det var i våras som Dejan Kulusevski anslöt till Tottenham och svensken fick omedelbart stort förtroende från tränaren Antonio Conte. Men under inledningen av den nya Premier League-säsongen var den en period där Kulusevski bänkades i tre raka matcher.

Det fick Conte att frångå sina principer.

– Jag gjorde det med Dejan, jag pratade med honom. För efter tre matcher förtjänade han att känna att jag litar på honom, att mitt förtroende för honom är precis som tidigare. Men av taktiska skäl har jag använt tre starka anfallare i ”Richy”, Son (Heung Min) och Harry (Kane). Dejan är ingen anfallare, han är en tia, förklarade Conte för någon vecka sedan.

Kulusevski tonar dock själv ner det hela.

– Det var inte en förklaring från Conte för jag spelade ju väldigt bra den perioden, det fanns ingen förklaring till varför jag inte ska få spela de två eller tre matcherna. 

– Det var nog mer att han ville prata med mig och kolla hur jag mådde. Det var ett bra snack och vi skojade mycket.

Men han frångick sin princip genom att inte förklara varför han inte pratar med spelare som inte startar?

– Ja, han ville väl kolla hur lack jag var. Men jag var lugn.

Kulusevski nöjd med tillvaron i London

Överlag är Kulusevski nöjd med livet i England.

– Jag är så nöjd med fotbollen. Jag spelar den bästa fotbollen i mitt liv, allt känns riktigt bra och jag älskar mina lagkamrater i Tottenham. Jag älskar min tränare och det finns inget annat ställe som jag vill vara på, säger Dejan Kulusevski om tillvaron i Londonklubben.

Hur viktig var flytten till Tottenham för dig?

– Jag visste inte om jag skulle få spela, det var lite av en gambling. Det var det bästa beslutet som jag kunde ta och det har varit fantastiskt. Efter flytten kände jag att den största skillnaden var mentalt. Jag mår mycket bättre och är inte lika trött. Nu har jag energi för att göra allt och känner mig som en bättre människa utanför planen.

Varför mår du bättre?

– Jag tror det beror på att jag känner mig trygg på planen. Jag åker till träningarna och njuter, kör hårt och är med människor som jag ser upp till.

– Jag har lärt mig väldigt mycket av Antonio Conte och jag gillar verkligen hans tränarstil och det här med att man måste jobba hårt för allt i livet.

Konkurrensen till den här säsongen har blivit tuffare efter Tottenhams värvning av Richarlison bland annat, något som landslagsmittfältaren välkomnar.

– Han är riktigt stark, en fantastisk fotbollsspelare. Vi har Son och Kane dessutom. Kane är kanske världens bästa anfallare, det är väldigt kul att mäta sig med dom, men jag har samtidigt kvalitéer som inte de har, säger Kulusevski.

Emil Forsberg: ”Vi spelar inte tillräckligt bra - stor besvikelse”

Emil Forsberg: ”Vi spelar inte tillräckligt bra - stor besvikelse”