Kulusevski bänkad: "Han spelar inte i division fyra"

Foto: MARCO CANONIERO/SHUTTERSTOCK / MARCO CANONIERO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Bara en match från start i Serie A den här säsongen för Dejan Kulusevski, 21.

Men den skrala speltiden är inget som oroar Janne Andersson.

– Det är inte Alets IK i division fyra han spelar i, utan Juventus, säger han.

Dejan Kulusevski fick ett stort förtroende under fjolårssäsongen när Andrea Pirlo basade över Juventus. Då fick svensken spela 35 matcher för Juventus, varav 19 från start. 

Juventus bytte tränare inför den här säsongen. In kom den italienska mästartränaren Massimiliano Allegri som vunnit fem ligatitlar och sex inhemska cuptitlar med klubben.

Det kastade om hierarkin en aning i laget och Kulusevski har under inledningen av säsongen inte fått särskilt mycket speltid. Hittills har 21-åringen bara fått starta en match i Serie A och blivit inbytt i sex stycken. Det senaste inhoppet kom i derbysegern mot Torino i lördags.

”Är inte Alets IK...”

Kulusevski stod för ett piggt inhopp och var inblandad i spelet. Efter matchen kvitterade svensken ut 6,5 i matchbetyg på en tiogradig skala i den italienska tidningen La Gazzetta dello Sport. Sveriges förbundskapten Janne Andersson är dock inte orolig över att Kulusevski fått sparsamt med speltid i säsongsinledningen.

– Vi har inte haft en dialog kring hans klubbspel. När vi träffas kommer vi säkert att prata om det men det går upp och ned. Jag har sagt ett antal gånger tidigare att Dejan och de yngre spelarna i landslaget, att det ska gå rätt upp i himmelen utvecklingsmässigt och att allt ska stämma direkt, det gör det inte som fotbollsspelare. Är man yngre kan det gå i vågor.

Janne Andersson fortsätter:

– Sedan är det inte Alets IK i division fyra Halland som han spelar i, utan Juventus. Det är en konkurrenssituation som är tuff och det ska han ta sig igenom. Han kommer att komma hit till landslaget och jag vet vad jag får ut av honom hos oss. Dejan har en väldigt hög potential, sedan klubbmiljön, där kan det gå upp och ner. Det gör det för unga spelare.